Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 40/28 від 2009-11-12

Про Концепцію формування земелькомунальної власності територіальноїгромади м. Миколаєва


Заслухавши інформацію міського голови Чайки В.Д. та генерального директора ТОВ “Інститут землекористування міст” Новаковського Л.Я. про основні положення Концепції формування земель комунальної власності територіальної громади міста, яка розроблена на виконання рішення Миколаївської міської ради від 19.06.09 №35/77, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Схвалити Концепцію формування земель комунальної власності територіальної громади міста Миколаєва, забезпечити реалізацію її основних положень при розробці експериментального проекту розмежування земель державної та комунальної власності в межах міста.
2. Уточнити при розробці проекту показники розподілу земель за формами власності та категоріями земель, зокрема за рахунок віднесення до земель рекреаційного призначення земельних ділянок лісогосподарського призначення, скорочення площ земель оборони, які використовуються не за призначенням, збільшення площ земель комунальної власності у складі земель промисловості та транспорту.
3.Провести протягом 2010-2012 років інвентаризацію земель, передусім тих, що не надані у користування та в оренду, а також земельних ділянок оборони та водного фонду і на її підставі підготувати пропозиції щодо фактичних площ земель у межах міської смуги.
Залучити для проведення інвентаризації земель кошти відповідних землекористувачів та міського бюджету.
 
Управлінню земельних ресурсів (Морозу) у двомісячний строк внести пропозиції  щодо обсягів робіт по інвентаризації земель, джерел їх фінансування, замовників робіт.
4. Ураховуючи необхідність подальшого розвитку суднобудівного, судноплавного і водогосподарського комплексів міста як єдиної системи, частина якої входить до складу спеціальної економічної зони “Миколаїв” згідно із Законом України “Про спеціальну  економічну зону “Миколаїв” від 13.07.2000 №1909-ІІІ, вважати за необхідне делегування Миколаївській міській раді після розмежування земель державної та комунальної власності повноважень щодо передачі в оренду земель в межах міста Миколаєва, зайнятих водними об’єктами загальнодержавного значення.
4.1. Доручити розробнику Концепції підготувати проект Закону України про внесення змін до законодавчих актів України щодо розширення повноважень Миколаївської міської ради і подати його у двомісячний строк до виконкому міської ради.
5. Звернутися з клопотанням до Асоціації міст України та громад про необхідність ініціювання перегляду окремих норм законодавчих актів, згідно з якими територіальні громади позбавлено значної площі земель в межах населених пунктів та частини надходжень до місцевого бюджету від продажу земельних ділянок.
     6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань архітектури, будівництва  та   регулювання земельних відносин (Мерікова).
 


Міський головаВ.Д. Чайка

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: