Мапа порталу

№ 3р від 2012-01-04

Про внесення змін та доповнень до розпорядження міського голови від 14.06.11 № 283р “Про затвердження структури та положень про структурні підрозділи виконавчого комітету Миколаївської міської ради”


На підставі рішень Миколаївської міської ради від 23.12.11 № 12/22 “Про внесення змін та доповнень до рішень міської ради від 27.01.11 № 3/10 “Про затвердження структури виконавчих органів Миколаївської міської ради та апарату Миколаївської міської ради”, від 21.04.11 № 5/3 “Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради та апарат Миколаївської міської ради”, від 27.12.11 № 13/1 “Про міський бюджет міста Миколаєва на 2012 рік”, враховуючи розпорядження міського голови від 26.12.11 № 259рк “Про внесення змін до розпорядження міського голови від 07.06.11 № 58рк “Про затвердження штатної чисельності виконавчих органів Миколаївської міської ради”, від 30.12.11 № 264рк “Про внесення змін до розпорядження міського голови від 07.06.11 № 58рк “Про затвердження штатної чисельності виконавчих органів Миколаївської міської ради”, керуючись п.п. 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:
 
1. Внести до розпорядження міського голови від 14.06.11 № 283р “Про затвердження структури та положень про структурні підрозділи виконавчого комітету Миколаївської міської ради” такі зміни та доповнення.
1.1. Затвердити структуру департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради в новій редакції (додається).
1.2. Затвердити Положення про технічно-транспортний відділ департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (додається).
1.3. Затвердити Положення про сектор із забезпечення господарсько-експлуатаційної діяльності технічно-транспортного відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (додається).
1.4. Пункти 4.8, 4.9 та 4.16 розділу 4 “Компетенція сектору” Положення про сектор приймання, обліку та організації роботи з документами загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради виключити.
1.5. Пункт 4.10 розділу 4 “Компетенція сектору” вважати пунктом 4.8.
1.6. Пункти 4.11 і 4.12 розділу 4 “Компетенція сектору” вважати пунктом 4.9 та викласти в новій редакції:
“4.9. Відправлення кореспонденції простою і рекомендованою поштою, маркування конвертів та облік використаних конвертів виконавчими органами міської ради через маркувальну машину.”
1.7. Пункти 4.13, 4.14, 4.15, 4.16, 4.17 розділу 4 “Компетенція сектору” вважати пунктами 4.10, 4.11. 4.12, 4.13, 4.14 відповідно.
1.8. Затвердити структуру юридичного управління Миколаївської міської ради в новій редакції (додається).
1.9. Пункт 3.2 розділу 3 “Структура та організація роботи відділу” Положення про відділ судової роботи юридичного управління Миколаївської міської ради викласти в новій редакції:
“3.2. До складу відділу входять:

- заступник начальника управління – начальник відділу

1

- заступник начальника відділу

1

- головний спеціаліст

 2”


1.10. Затвердити структуру управління архівної роботи та урочистих подій Миколаївської міської ради в новій редакції (додається).
1.11. Пункт 3.1 розділу 3 “Структура та організація роботи” Положення про архівний відділ управління архівної роботи та урочистих подій Миколаївської міської ради викласти в новій редакції:
“3.1. До складу відділу входять:

- начальник відділу

1

- головний спеціаліст

1

- спеціаліст 1 категорії

 1”


1.12. Затвердити структуру відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради в новій редакції (додається).
1.13. Затвердити структуру відділу обліку та розподілу житла Миколаївської міської ради в новій редакції (додається).
1.14. Затвердити структуру відділу торгівлі Миколаївської міської ради в новій редакції (додається).
1.15. Затвердити Положення про сектор роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів відділу торгівлі Миколаївської міської ради (додається).
2. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.
Міський головаВ.Д. Чайка


Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 4 січня 2012
№ 3р




СТРУКТУРА
департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів
Миколаївської міської ради



Найменування

Штатна чисельність

(одиниць)

Директор департаменту

1

Загальний відділ

21

Відділ по роботі зі зверненнями громадян

5

Організаційний відділ

3

Відділ контролю

3

Господарсько-експлуатаційний відділ

7

Технічно-транспортний відділ

24



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 4 січня 2012
№ 3р




ПОЛОЖЕННЯ
про технічно-транспортний відділ
департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Технічно-транспортний відділ департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – відділ) є структурним підрозділом департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради, підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету, міському голові, першому заступнику міського голови та директору департаменту.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
Відділ:
- виконує завдання, що стоять перед міською радою та її виконавчими органами у сфері транспортного забезпечення;
- узагальнює практику застосування законодавства, розробляє пропозиції щодо його вдосконалення і вносить їх на розгляд директору департаменту;
- забезпечує фіксування в документах достовірної та в повному обсязі інформації про господарські операції та результати діяльності, необхідні для оперативного управління бюджетними призначеннями (асигнуваннями) і фінансовими, матеріальними (нематеріальними) ресурсами;
- у межах своєї компетенції бере участь у розробленні структури відділу, вносить пропозиції щодо штатної чисельності.
 
3. Структура відділу
 
3.1. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований директору департаменту, першому заступнику міського голови, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. До складу відділу входять:

- начальник відділу

1

- заступник начальника відділу

1

- прибиральник

1

- водії

18

сектор із забезпечення господарсько-експлуатаційної діяльності

- завідувач сектору

1

- слюсар

2


3.3. Начальник відділу має заступника, якого призначає на посаду та звільняє з посади міський голова за поданням директора департаменту в порядку, визначеному законодавством.
Заступник начальника відділу виконує функції, повноваження і завдання відповідно до розподілу обов’язків, визначених начальником відділу.
Інших працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням директора департаменту в порядку, визначеному законодавством.
Працівники відділу, які призначаються на посаду та звільняються з посади у порядку, встановленому законодавством про працю, підпорядковуються начальнику відділу.
3.4. У разі тимчасової відсутності начальника відділу (відрядження, відпустки, тимчасової втрати працездатності тощо) виконання його обов’язків покладається на заступника начальника відділу.
3.5. Начальник відділу:
3.5.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на відділ завдань.
3.5.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників відділу.
3.5.3. Розглядає кореспонденцію, яка направляється відділу, організовує роботу по виконанню наданих по ній доручень.
3.5.4. Погоджує посадові інструкції працівників відділу.
3.5.5. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.5.6. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів та цим Положенням.
 
4. Компетенція відділу
 
4.1. Управління об’єктами транспорту, що перебувають у комунальній власності територіальної громади, забезпечення їх належного утримання та ефективної експлуатації.
4.2. Виконання завдань, що стоять перед міською радою та її виконавчими органами у сфері транспортного забезпечення виконавчих органів Миколаївської міської ради.
4.3. Забезпечення за дорученням міського голови транспортом виборів міського голови та міської ради.
4.4. Організація централізованих міжорганізаційних та внутрішньоорганізаційних перевезень.
4.5. Розробка та затвердження графіків робіт, обсягів перевезень з урахуванням конкретних умов.
4.6. Забезпечення контролю за раціональним використанням транспортних засобів відповідно до встановлених норм.
4.7. Участь у підготовці проектів наказів, інструкцій, а також кошторисів, договорів й інших документів, пов’язаних з діяльністю відділу.
4.8. Оформлення транспортної документації, утримання рухомого складу транспортних засобів у технічно справному стані.
4.9. Ремонт і технічне обслуговування транспортних засобів.
4.10. Придбання і створення запасів паливно-мастильних матеріалів, їхнє збереження і відпуск відповідно до встановленого порядку.
4.11. Придбання запасних частин до автомобілів та їхнє раціональне використання.
 
5. Права відділу
 
5.1. Відділ має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- представляти Миколаївську міську раду та її виконавчі органи, департамент та відділ в установленому порядку з питань, що відносяться до компетенції транспортного обслуговування;
- вносити директору департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради пропозиції щодо удосконалення порядку та діяльності технічно-транспортного відділу у сфері транспортного забезпечення.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення відділу
 
6.1. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівниками відділу є посадові особи місцевого самоврядування, водії та технічні працівники. Посадовими особами є начальник відділу, заступник начальника відділу та завідувач сектору із забезпечення господарсько-експлуатаційної діяльності. Основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення посадових осіб місцевого самоврядування визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та іншими законодавчими актами, водіїв та технічних працівників – чинним законодавством.
 
7. Відповідальність посадових осіб, водіїв
та технічних працівників відділу
 
7.1. Посадові особи, водії та технічні працівники відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи, водії та технічні працівники відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб, водіїв або технічних працівників відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
 
_______________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 4 січня 2012
№ 3р




ПОЛОЖЕННЯ
про сектор із забезпечення господарсько-експлуатаційної діяльності
технічно-транспортного відділу департаменту забезпечення
діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Сектор із забезпечення господарсько-експлуатаційної діяльності (далі – сектор) є структурним підрозділом технічно-транспортного відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.
1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та цим Положенням.
 
2. Основні завдання
 
Сектор:
- у межах своєї компетенції бере участь у транспортному забезпеченні виконавчих органів Миколаївської міської ради;
- здійснює господарську та технічну підготовку транспортних засобів;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Сектор очолює завідувач, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Завідувач сектору безпосередньо підпорядкований начальнику технічно-транспортного відділу.
3.2. Працівників сектору призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням директора департаменту в порядку, визначеному законодавством.
 
 
3.3. Завідувач сектору:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання  покладених на сектор завдань.
3.3.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників сектору.
3.3.3. Погоджує посадові інструкції працівників сектору.
3.3.4. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
 
4. Компетенція сектору
 
4.1. Перевірка та підготовка транспорту до виїздів на лінію.
4.2. Утримання рухомого складу транспортних засобів у технічно справному стані.
4.3. Ремонт і технічне обслуговування транспортних засобів.
4.4. Придбання і створення запасів паливно-мастильних матеріалів, їхнє збереження і відпуск відповідно до встановленого порядку.
4.5. Придбання запасних частин до автомобілів та їхнє раціональне використання.
 
5. Права сектору
 
5.1. Сектор має право:
- не випускати на лінію непідготовлені або неперевірені автомобілі;
- залучати спеціалістів підприємств, установ, та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- проводити аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- інші права, які належать до його компетенції.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне
забезпечення діяльності сектору
 
6.1. Сектор утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівниками сектору є посадова особа місцевого самоврядування та технічні працівники. Посадовою особою є завідувач сектору. Основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення посадової особи місцевого самоврядування визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування “ та іншими законодавчими актами, технічних працівників – чинним законодавством.
 
7. Відповідальність посадової особи
та технічних працівників сектору
 
7.1. Посадова особа та технічні працівники сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадова особа та технічні працівники сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадової особи або технічних працівників сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Ліквідацію та реорганізацію сектору проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
 
_______________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 4 січня 2012
№ 3р




СТРУКТУРА
юридичного управління Миколаївської міської ради



Найменування

Штатна чисельність

(одиниць)

Начальник управління

1

Відділ правової експертизи та адміністративних питань

4

Відділ судової роботи

4

Відділ правового забезпечення

3



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 4 січня 2012
№ 3р




СТРУКТУРА
управління архівної роботи та урочистих подій
Миколаївської міської ради



Найменування

Штатна чисельність

(одиниць)

Начальник управління

1

Архівний відділ

3

Архів з особового складу

4

Відділ урочистих подій

3

Консультативно-методичний відділ

2



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 4 січня 2012
№ 3р




СТРУКТУРА
відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради



Найменування

Штатна чисельність

(одиниць)

Начальник відділу

1

Заступник начальника відділу

1

Головний спеціаліст

5

Спеціаліст 1 категорії

1

Сектор планування, аналізу штатної чисельності й утримання виконавчих органів Миколаївської міської ради

2



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 4 січня 2012
№ 3р



СТРУКТУРА
відділу обліку та розподілу житла Миколаївської міської ради



Найменування

Штатна чисельність

(одиниць)

Начальник відділу

1

Заступник начальника відділу

1

Головний спеціаліст

6



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 4 січня 2012
№ 3р




СТРУКТУРА
відділу торгівлі Миколаївської міської ради



Найменування

Штатна чисельність

(одиниць)

Начальник відділу

1

Головний спеціаліст

3

Сектор роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів

Заступник начальника відділу – завідувач сектору роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів

1

Головний спеціаліст

1



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 4 січня 2012
№ 3р




ПОЛОЖЕННЯ
про сектор роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів
відділу торгівлі Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Сектор роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів є структурним підрозділом відділу торгівлі Миколаївської міської ради.
1.2. Сектор у своїй роботі керується Конституцією України, Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про державну службу”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, іншими законами України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, Указами та Розпорядженнями Президента України, наказами Міністерства зовнішніх економічних зв’язків України, Міністерства економіки України й іншими актами законодавчої і виконавчої влади, даним Положенням.
 
2. Структура та організація роботи
 
2.1. Сектор очолює заступник начальника відділу – завідувач сектору роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів, який призначається на посаду і звільняється міським головою у порядку, визначеному законодавством.
2.2. Обов’язки працівників сектору регулюються посадовими інструкціями.
2.3. Працівників сектору на посади призначає та звільняє з посад міський голова.
 
3. Основні завдання
 
3.1. Вжиття заходів щодо розширення та вдосконалення мережі ринків та комплексів торговельних павільйонів.
3.2. Здійснення контролю за дотриманням суб’єктами господарської діяльності правил торгівлі на ринках.
3.3. Здійснення контролю за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів.
 
4. Компетенція сектору
 
4.1. Надання пропозицій до проектів комплексних і цільових програм соціально-економічного розвитку міста та проектів міського бюджету.
4.2. Надання консультативної, методичної та практичної допомоги адміністраціям ринків в організації роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів.
4.3. Надання пропозицій щодо розширення та вдосконалення мережі ринків та комплексів торговельних павільйонів.
4.4. Взаємодія з управлінням захисту прав споживачів у Миколаївській області щодо дотримання Закону України “Про захист прав споживачів”.
4.5. Взаємодія з контрольно-наглядовими та правоохоронними органами щодо дотримання чинного законодавства в сфері роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів.
4.6. Розгляд звернень, пропозицій, скарг та заяв, що надходять від громадян, згідно із Законом України “Про звернення громадян”.
4.7. Збір необхідних матеріалів для проведення нарад з питань роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів.
4.8. За дорученням керівництва участь у підготовці відповідних матеріалів “на вимогу” (разові звіти, аналітичні довідки, інформаційні матеріали та ін.) в межах своїх повноважень.
 
5. Права сектору
 
5.1. Сектор має право:
- одержувати в установленому порядку від виконавчих органів міської ради, підприємств, організацій матеріали, інформацію, інші дані, необхідні для виконання покладених на нього завдань;
- вносити керівництву пропозиції з питань удосконалення та підвищення ефективності роботи сектору;
- звертатися до керівництва з приводу створення умов для нормальної роботи спеціалістів сектору, забезпечення засобами оргтехніки, телефонним зв’язком, відповідно обладнаними робочими місцями, а також законодавчими та іншими нормативними актами і довідковими матеріалами;
- брати участь у засіданні дорадчих органів, нарадах, семінарах з питань, що належать до компетенції сектору.
5.2. Заступник начальника відділу – завідувач сектору роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів:
- здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на сектор завдань;
- організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників сектору;
- одержує в установленому порядку від виконавчих органів міської ради, підприємств, організацій матеріали, інформації, інші дані, необхідні для виконання завдань, визначених даним Положенням, та доручень керівництва;
- скликати наради з керівниками ринків, комплексів торговельних павільйонів, підприємств торгівлі, громадського харчування, інших установ та організацій, незалежно від форми власності, для вирішення питань віднесених до відання сектору;
- визначати функціональні обов’язки та затверджувати посадові інструкції підлеглих працівників;
- надавати окремі разові доручення працівникам сектору з метою оперативного вирішення завдань керівництва;
- визначати порядок діловодства та звітності;
- подавати в установленому порядку пропозиції щодо заохочення або дисциплінарної відповідальності працівників відділу, згідно з Кодексом Законів України про працю.
 
6. Відповідальність завідувача сектору
 
6.1. Завідувач сектору несе відповідальність за:
- своєчасне та якісне виконання поставлених перед сектором завдань;
- стан трудової та виконавської дисципліни, дотримання працівниками сектору етики поведінки державного службовця.
 
7. Відповідальність посадових осіб сектору
 
7.1. Посадові особи сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Критерій оцінки роботи сектору
 
8.1. Критерієм оцінки роботи сектору є якісне та своєчасне виконання покладених на сектор завдань.
8.2. Компетентність і професійне виконання спеціалістами сектору своїх службових обов’язків.
 
9.Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності сектору
 
9.1. Сектор утримується за рахунок міського бюджету.
9.2. Працівники сектору є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та іншими законодавчими актами.
 
_______________________________________________________

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: