Мапа порталу

Миколаївців запрошують на презентацію книги почесного енергетика України Володимира Подгуренка «Не позволяй душе лениться!..»: о людях науки и производства»

Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького запрошує 27 лютого о 14.00 на презентацію книги відомого миколаївського вченого, винахідника, почесного енергетика України Володимира Сергійовича  Подгуренка «Не позволяй душе лениться!..»: о людях науки и производства». Книга вийшла у 2018 році, видавець Василь Торубара.

Це видання представляє місто через історію ПТЗ та долі славетних творців корабельного газотурбобудування.  Основна частина книги присвячена саме засновнику цієї значної галузі промисловості, заслуженому винахіднику, першому головному конструктору ДП НВКГ «Зоря» - «Машпроект» Сергію Дмитровичу Колосову та його найближчим сподвижникам і однодумцям, які зробили вагомий внесок у розвиток вітчизняного корабельного газотурбобудування. Їх постаті у біографічних нарисах автор відобразив з особливою пошаною та гордістю за їх талант.

У другій частині Володимир Подгуренко наводить замальовки до творчого портрету свого вчителя та наставника, відомого не тільки в Миколаєві, а й за його межами, вченого, доктора технічних наук, професора Юрія Семеновича Крючкова, під керівництвом якого автор формувався як науковець та став біля витоків і розвитку однієї з найбільш перспективних галузей сучасності – вітроенергетики.

До завершальної частини книги увійшли статті миколаївських журналістів та відгуки вчених про роботу автора в різні часи.

Видання приурочене до 65-річчя ДП НВКГ «Зоря» - «Машпроект»  та 115-річчя від дня народження С.Д. Колосова. Книга презентується в рамках циклу зустрічей до 230-річчя Миколаєва.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: