Мапа порталу

У Миколаєві стартував фінальний етап VII Фестивалю творчості та науки «Молодіжна хвиля»

У суботу, 15 грудня, в Миколаєві стартував фінальний етап VII Фестивалю творчості та науки «Молодіжна хвиля» освітнього проекту «Крок до науки», що був започаткований колективом Миколаївського Національного Університету ім. В.О.Сухомлинського (механіко-математичний факультет).

Основна ідея науково-дослідницького фестивалю – дати можливість молоді вийти за межі звичного процесу навчання та ініціювати власні проекти і розробки, проявити себе, як справжніх винахідників та науковців. Серед його учасників - студенти, викладачі, вчителі фізики, учні шкіл міста та області.  

Партнерами проекту щороку виступають Миколаївський міський голова та управління молодіжної політики міської ради (начальник Олександр Рябенко). Цього року започатковано традицію вручення кращому студенту-майстру Кубку міського голови, а також сертифікату на поїздку до Музею цікавої науки. Підтримала талановиту молодь і депутат обласної ради Надія Іванова.

Фінальний етап фестивалю зібрав більше 300 юнаків та дівчат з Миколаєва та Миколаївської області. Юні дослідники фізики та природничо-інформаційної сфери презентували свої розробки на інтерактивних виставкових майданчиках.  

Учасників заходу привітали перший проректор МНУ ім. В.О.Сухомлинського Анатолій Овчаренко, міський голова Олександр Сєнкевич, депутат обласної ради Надія Іванова.

Керівник міста відзначив, що підтримка молоді для нього завжди в пріоритеті.

-         Час спливає дуже швидко, тож намагайтеся використати його з максимальною ефективністю. Експериментуйте, будьте креативними, майте критичне мислення. Стрімкий розвиток інновацій та технологій забезпечують саме такі як ви, активні й талановиті люди. Навіть якщо з першого разу у вас щось не вийшло, не втрачайте оптимізму, пробуйте знову і знову. Це головне, що вам слід запам’ятати, - відзначив мер Миколаєва. – Певен, майбутнє України – за вами!    

Олександр Сєнкевич передав сертифікат керівнику проекту «Крок до науки» Роману Дінжосу, в.о. декана механіко-математичного факультету. А Кубок міського голови отримав кращий майстер Олександр Коврига, який з самого початку проекту був серед його учасників.

Учасникам та організаторам фестивалю подякувала депутат обласної ради Надія Іванова, підкресливши, що до заходу щороку долучається все більше талановитої молоді.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/december2018/15122018)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: