Мапа порталу

Дитячий садок №67 закривається через аварійний стан будівлі. Вже з понеділка дітей переведуть до інших дошкільних навчальних закладів, - рішення комісії ТЕБ та НС міської ради

Вже з понеділка, 17 грудня, дитячий садок №67, що розташований на проспекті Миру, припиняє свою роботу, оскільки подальша експлуатація будівлі є небезпечною. Вихованці закладу будуть відвідувати дитсадки, що знаходяться поблизу. Таке рішення сьогодні прийняли члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Миколаєва.

Начальник управління капітального будівництва міської ради Роман Бохін озвучив результати технічного обстеження будівлі ДНЗ №67, що було проведено підрядною організацією.

-  Відповідно до звіту, технічний стан будівлі віднесено до 4 категорії – аварійний. При чому відзначається, що подальша експлуатація небезпечна. Тож подальше перебування в приміщеннях дітей та дорослих неможливе, - повідомив Роман Бохін.

Фахівець пояснив, що обстеження показало суттєве просідання несучих конструкцій, стовпи з цегляної кладки мають нульову несучу здатність. Також відзначається аварійний стан несучих стін та простінків.

-  Ми планували провести капітальний ремонт приміщень, проте за результатами  обстеження проектна організація заявила про те, що це неможливо. Стан погіршується, будівлю треба зносити, - зазначив Роман Бохін. – Будь-які роботи з підсилення конструкцій недоцільні, адже це лише витрачання коштів задля тимчасового результату: ми зможемо дотримати будівлю приблизно до травня.

Перший заступник міського голови Володимир Криленко констатував: ризикувати життям та здоров’я дітей ніхто не збирається, тож рішення про закриття дитячого садка буде прийнято вже сьогодні.  

-  Процеси руйнування незворотні, і тимчасові заходи нічого не дадуть. Тому комісія з питань ТЕБ та НС рекомендує управлінню освіти з понеділка перевести дітей до інших закладів. Управління капітального будівництва міської ради розроблятиме проект демонтажу будівлі, будемо радитися з фахівцями щодо будівництва нового дитячого садка. На проектні роботи кошти вже вишукують. Оскільки потреба у даному мікрорайоні велика, хотілося б звести заклад на 400-450 місць, - додав віце-мер. – Певен, що депутатський корпус обов’язково підтримає наш намір, почує мешканців мікрорайону та передбачить кошти на 2019, 2020 роки, аби збудувати новий навчальний заклад.

За словами Романа Бохіна, якщо на капітальний ремонт існуючої будівлі треба було б витратити приблизно 100 млн грн., то зведення нового – дешевше на 20-30%.

Ганна Личко повідомила, що заклад на даний час відвідують 226 дітей. Пропонується записати юних миколаївців до таких дитсадків: №№83, 65, 71, 93, 60, 47, 37, 50, 29, 2.

-   Всім діткам ми надаємо місця для здобуття дошкільної освіти. Навчальні заклади, які ми пропонуємо, максимально наближені до дитсадка №67, який відвідували малюки, - відзначила Ганна Личко.

Володимир Криленко закликав батьків при виникненні будь-яких питань звертатися до управління освіти міської ради.

-  Все буде вирішено, - підкреслив перший віце-мер.

Він доручив сьогодні ж роз’яснити батькам ситуацію та проінформувати про закриття закладу.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/december2018/14122018_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: