Мапа порталу

Рахунок йде на години: по допомогу звертаються рідні 10-річного Віті Веретьонкіна, який потребує термінової операції

У четвер, 13 грудня, відбулась чергова сесія міської ради, під час якої до громадськості з проханням про допомогу звернувся Вадим Мосейчук, хрещений батько 10-річного миколаївця Віті Веретьонкіна, який потребує термінової операції.

У хлопчика – лімфобластна лімфома з лейкемізацією. Це рак крові. Страшну хворобу виявили кілька місяців тому. Віктор мужньо бореться з захворюванням, пройшов уже два блоки хіміотерапії. Хлопчик потребує термінової трансплантації кісткового мозку за кордоном.

Турецька клініка Medical Park погодилася допомогти, та операція коштує 110 тисяч доларів.

Сьогодні на лікування зібрано біля 160 тисяч гривень. За прогнозами лікарів, трансплантацію треба зробити протягом місяця, рахунок йде на години. Миколаєвець закликав народних обранців відгукнутися на дитяче горе.

- Шановні депутати! Вітя - дитина, яку знають всі в школі та  мікрорайоні як майбутнє нашої держави. В свої 10 років хлопчик дуже допитливий: цікавиться політикою, переймається майбутнім нашої планети. Вітя щодня відвідував школу, ходив у бібліотеку, займався дзюдо. В школі за активність його часто називали “наш маленький депутат”, бо він знає, як звуть більшість українських політиків. Сьогодні це дитина, яка згасає від страшної хвороби. Сума, необхідна для лікування - непосильна для молодої сім’ї. Хлопчик попрохав мене звернутись до вас по допомогу, - звернувся до присутніх миколаєвець. - Дякую небайдужим громадянам, які допомагають врятувати життя Віктору. Хлопчик передає такі слова: “Допоможіть подолати хворобу, я та моя родина бажаємо вам тільки добра!”. Наша школа проводить благодійні заходи, за здоров’я свого друга дуже хвилюються однокласники Віті.  

Депутати підтримали звернення та запевнили, що обов’язково відгукнуться. Під час обговорення запропоновано розробити програму, яка передбачає створення спеціального фонду для фінансової підтримки хворим дітям. Депутат Олег Крісенко також зазначив, що у бюджеті міста є невикористані кошти та запропонував перерозподілити їх на допомогу дитині.

Лариса Веселовська зауважила, що згідно з законодавством міська рада не має повноважень спрямовувати кошти з міського бюджету на оплату лікування громадян за кордоном. Як альтернативний варіант для оперативного вирішення питання депутат запропонувала звернутися до Міністерства охорони здоров’я стосовно отримання квоти на лікування та до міста-побратима Миколаєва Нілюфер (Бурса, Туреччина).

- Можливо, вони зможуть допомогти, провести переговори з клінікою в Анталії щодо зниження вартості операції, враховуючи, що у нас дуже обмежений час.

Враховуючи пропозиції депутатів, міський голова Олександр Сєнкевич доручив профільним управлінням винайти можливість, яким чином міська влада може виділити кошти на лікування дитини. Департаменту міського голови (директор Юлія Литвинова) доручено підготувати звернення до міста-побратима Миколаєва Нілюфер з проханням сприяти вирішенню проблеми.

- Сьогодні ж буде направлено лист, я особисто звернусь до мера Нілюферу Мустафи Бозбея. Крім того, це питання найближчим часом буде опрацьовано на бюджетній комісії. Намагатимемося вжити всіх заходів, аби оперативно зібрати кошти.

Шановні миколаївці! Просимо не залишатися осторонь біди. У наших руках життя цієї дитини. Разом ми зможемо допомогти подолати недугу.

Збір коштів відкрито на карти ПриватБанку:

Тато – Веретьонкін Віталій Станіславович

??Номер рахунку: 5168 7554 2808 5670

Фонд «Соняшник» - карта відкрита на голову Раткогло Е.

??Номер рахунку: 5169 3305 0865 5930

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: