Мапа порталу

Олександр Сєнкевич провів особистий прийом громадян

У вівторок, 11 грудня, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провів особистий прийом громадян, під час якого розглянув більше десяти звернень миколаївців.

Питання, з якими городяни прийшли до керівника міста, стосувалися забезпечення житлом, передачі аварійного помешкання у комунальну власність міста, надання допомоги на лікування, вивчення правомірності будівництва об’єкту у дворі за місцем проживання заявника та ін. Крім того, Олександр Сєнкевич запросив на особистий прийом до міської ради миколаївців, які зверталися до нього за допомогою під час зустрічей у рамках щорічного звіту міського голови в районах міста.

Організацію та проведення прийому забезпечено департаментом міського голови (директор департаменту Юлія Литвинова).

Розглянувши кілька клопотань стосовно забезпечення житлом, мер Миколаєва констатував, що на даний час черга на поліпшення житлових умов налічує понад 6 тисяч громадян, серед них – 300 багатодітних родин, у яких виховується 5 та більше дітей. Вільного житла у міста немає.

При цьому Олександр Сєнкевич нагадав, що міська влада співфінансує обласну програму «Турбота», в рамках якої виділяється житло учасникам АТО. Цього року місто виділило на ці цілі 5,2 млн грн.

Крім того, Миколаїв – друге місто в Україні за темпами будівництва молодіжного житла.

-   Молоді сім'ї можуть придбати помешкання на умовах кредитування за державною програмою молодіжного житлового будівництва. Нові будинки зводяться в мкрн Північний. Щороку з міського бюджету виділяються кошти на дану програму, - пояснив мер Миколаєва. – У травні наступного року буде здано в експлуатацію черговий багатоквартирний будинок.

Керівник міста доручив начальнику відділу обліку та розподілу житла Сергію Войтовичу надати заявникам детальну консультацію стосовно існуючих програм.

Доручення, які Олександр Сєнкевич надав під час прийому, взяті на контроль департаментом міського голови та будуть відпрацьовані відповідно до встановленої законодавством процедури. 

Відділ інформаційного забезпечення

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/december2018/11122018_9)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: