Мапа порталу

Володимир Криленко провів нараду щодо реконструкції сімейної амбулаторії № 4, розташованої по вул. Чкалова, 93

У четвер, 6 грудня, перший заступник міського голови Володимир Криленко провів виїзну нараду, присвячену реконструкції сімейної амбулаторії № 4, що розташована по вул. Чкалова, 93. В заході також взяли участь депутат міської ради Сергій Карцев, начальник управління охорони здоров’я Ірина Шамрай, представники проектної та підрядної організацій. 

Відзначимо, що міська влада здійснює реформування первинної ланки медустанов, роблячи кроки для того, щоб наблизити медицину до миколаївців. Для цього в різних мікрорайонах капітально ремонтують об'єкти охорони здоров'я, зокрема сімейні амбулаторії, в які пацієнти звертаються за допомогою в першу чергу.

Так, на замовлення управління охорони здоров'я розпочалася реконструкція сімейної амбулаторії № 4 Центру первинної медико-санітарної допомоги № 3. За цією установою закріплено майже 20 тис. осіб. Відповідно до проектно-кошторисної документації з бюджету Миколаєва були в повному обсязі виділені кошти, щоб в цьому році завершити заплановані роботи. В результаті реалізації проекту місто має отримати сучасний медичний заклад, який відповідає всім існуючим стандартам і вимогам. Наразі готовність об’єкту складає майже 100%.

- Планувалося, що новий об'єкт медичної сфери здадуть цього року. Ми закупили обладнання. На даний момент роботи майже виконані. У той же час на початку тижня з'явилася інформація, що підрядник попросив виділити додаткові гроші - понад 1,5 млн.грн. Це було дуже несподівано для нас. Адже на нарадах, які ми регулярно проводили з підрядником і проектантами, дане питання не порушувалось. Навпаки, повинні були заощадити близько 300 тис.грн., які планувалося направити на виконання інших робіт в рамках проекту реконструкції амбулаторії, - сказав Володимир Криленко. 

Під час заходу представники підрядника розповіли, чому зріс кошторис. За їх словами, зміни викликані підвищенням рівня зарплати, податкових ставок, а також додатковим обсягом робіт, що неможливо було передбачити.

- Наприклад, проектом була передбачена оброблення ґанків. Коли старі матеріали зняли, виявилося, що там цегла сиплеться. Тому вирішили її поміняти. Це логічно. Також виявилося, що плити різного рівня, тому збільшилася товщина стяжки. При проектуванні була неточність - гарцовка була 2 мм, а за фактом вона виявилася 40 мм тощо. У цілому всі додаткові роботи ми вказали в листі, - пояснив представник підрядника.

Разом з тим, начальник управління охорони здоров'я Ірина Шамрай поцікавилася: якщо підрядник знав про те, що необхідно виконати додаткові роботи, не передбачені проектно-кошторисною документацією, чому це питання не було озвучено ще в жовтні, коли проводилася чергова нарада.

Як зазначив представник підрядника, на той момент не були готові результати додаткової експертизи. Наразі вони є. Однак дані матеріали ще не були передані технагляду для вивчення.

Обговоривши питання, Володимир Криленко дав доручення КП «Управління капітального будівництва» найближчим часом проаналізувати зазначені документи і дати свою оцінку. На підставі отриманих висновків буде прийматися відповідне рішення.

  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/122018/061218)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: