Мапа порталу

Місто додатково виділило 2,2 млн.грн. для виплати ОСББ компенсацій по «теплим» кредитам

Сьогодні, 29 листопада, під час сесії Миколаївської міської ради до депутатів звернулися представники ОСББ з проханням допомогти їм, надавши субвенцію з міського бюджету обласному бюджету для виплати компенсацій по теплим кредитам. За їх словами, в 2018 році 54 ОСББ скористалися такими кредитними коштами для термомодернізації будівель. Однак наразі лише 5 з них отримали з обласного бюджету кошти, інші - до сих пір їх очікують.

- Компенсація за даними кредитами виплачується з трьох бюджетів: державного, обласного та міського. З державного та міського бюджету вони гроші отримали, а з обласного - ні. Я зв'язувався з главою облдержадміністрацією і повідомив йому про цю ситуацію та її наслідки для ОСББ. Він пояснив, що у них, на жаль, перевиконання бюджету, за рахунок якого вони планували виділити кошти на ці цілі, не відбулося, - сказав Олександр Сєнкевич. - Тому наразі пропонується оперативно виділити субвенцію. А наступного року  нам ці гроші повернуть.

Віце-мер Олександр Омельчук додав, що департаменту енергетики, енергозбереження та впровадження енергоефективних технологій в цьому році вдалося заощадити певні кошти. За їх рахунок і пропонується виділити 2,2 млн.грн. на виплату компенсацій по «теплим» кредитам.

- Я вважаю, ми повинні прийти на допомогу нашим ОСББ. Адже мова йде про ОСББ, які розташовані на території всього Миколаєва. Вони повірили в програму, спрямовану на термомодернізацію. Завдяки цьому Миколаїв перебуває в лідерах за темпами зростання використання «теплих» кредитів, - зазначив Олександр Омельчук.

У підсумку депутати прийняли рішення внести зміни до програми енергозбереження «Теплий Миколаїв» на 2017-2019 роки та передати обласному бюджету субвенцію в розмірі 2,2 млн.грн., необхідну для виплати компенсацій по «теплим» кредитам.

  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/112018/291118)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: