Мапа порталу

Розвиток соціально-культурної сфери, реалізація інфраструктурних проектів, модернізація житлово-комунального господарства - можливості, які сьогодні міській владі надає реформа децентралізації, - Олександр Сєнкевич

У понеділок, 19 листопада, відбулася чергова зустріч мера Олександра Сєнкевича з городянами в рамках заходів, присвячених звіту міського голови перед громадою міста. Зустріч пройшла в мікрорайоні Намив, на вул. Лазурній, 46.

Олександр Сєнкевич розповів про основні напрямки роботи міської влади, хід реалізації пріоритетних для міста соціальних та інфраструктурних проектів, а також вирішення проблемних питань, які виникали  протягом 2018 року.

Звертаючись до миколаївців, мер зазначив, що час для звіту обрано не просто так - саме зараз в міській раді проходить активне обговорення формування бюджету на 2019 рік.

На думку Олександра Сєнкевича, зацікавити громадян взяти участь в обговоренні проекту бюджету можна тільки шляхом відкритої популяризації інформації про бюджетний процес міста.

Міський голова зазначив, що 2018 рік був непростим для сфери житлово-комунального господарства. Йдеться про низку масштабних аварій, які сталися влітку в Заводському та Корабельному районах - в результаті руйнування колекторів було пошкоджено понад 2,5 км мережі каналізації.

- Багато проблем в місті мають системний характер. Наприклад, сфера ЖКГ. Городяни задають питання: чому так довго йдуть ремонти систем каналізації. Варто відзначити, що вартість заміни 1 невеликої ділянки колектора по вул. Лєскова становить близько 8,5 млн грн, а ремонт частини колектора по вул. Богородичной - 9,2 млн. грн, - сказав Олександр Сєнкевич.

Мер підкреслив, що в міському бюджеті не вистачає коштів, щоб замінити всі комунікаційні системи, які десятиліттями ніхто не ремонтував. Те ж стосується доріг, ремонтів дахів, будівництва будинків, реконструкції скверів і парків. Головне завдання міської влади - знаходити оптимальні шляхи вирішення цих проблем. Одним з таких напрямків сьогодні є співпраця з європейськими інституціями.

- Сьогодні ми маємо можливість реалізувати конкретні проекти завдяки співпраці з європейськими організаціями. Так, в цьому році продовжено грантову угоду між Урядом України та Європейським інвестиційним банком, в рамках якої буде послідовно оновлюватися існуюча інфраструктура комунального підприємства "Миколаївводоканал". Хотів би підкреслити, що при реконструкції очисних споруд каналізації за рахунок коштів ЄІБ необхідною умовою є використання матеріалів високої якості, які дозволяють захистити навколишнє середовище від забруднень. В першу чергу це позитивно вплине на умови проживання населення в прилеглих районах. Продовжується співпраця і з ЄБРР. Миколаїв може отримати фінансову підтримку, яка піде на модернізацію міського пасажирського транспорту. Всі ці проекти є пріоритетними для міської влади, і ми будемо продовжувати роботу в напрямку їх реалізації, - сказав мер.

Олександр Сєнкевич додав, що в наступному році планується заміна колектора, який проходить від вул. малої Морської до проспекту Центрального. Також планується облаштування систем каналізації в мкрн Ялти і приватному секторі в районі Центрального ринку.

Триває робота у напрямку реконструкції скверів, створюються нові громадські простори. Незабаром по-новому стане виглядати і площа Соборна.

Завершуючи свій звіт, мер зазначив, що на сьогоднішній день місцевому самоврядуванню надано досить широке коло повноважень для здійснення впливу на процес управління фінансами, в тому числі і в частині адміністрування доходів.

- Розвиток соціально-культурної сфери, реалізація інфраструктурних проектів, модернізація житлово-комунального господарства - можливості, які сьогодні міській владі надає реформа децентралізації. До місцевих бюджетів сьогодні надходить рекордна кількість грошей. При цьому ми отримуємо не тільки додатковий фінансовий ресурс, але і додаткові важелі управління, - резюмував Олександр Сєнкевич.

Після звіту про виконану роботу Олександр Сєнкевич відповів на запитання городян.

Для оперативного вирішення порушених питань та надання фахових роз’яснень до участі у зустрічі долучилися представники структурних підрозділів міської ради.

Більшість проблем, з якими прийшли миколаївці, стосувались житлово-комунальної сфери, безоплатного встановлення індивідуальних лічильників газу, санітарної обрізки дерев, питання створення ОСББ та вибору керуючої компанії. Городяни також просили провести перевірку цілодобових кіосків, магазинів, що розміщені у районі та мають ліцензію на продаж алкогольних виробів.

Так, мешканець, який проживає по вул. Лазурній, звернувся до мера з проханням перевірити законність роботи “наливайки”, яка розмістилася поруч з його будинком. За словами місцевого  жителя, у закладі ведуть незаконну торгівлю алкогольними напоями, внаслідок чого виникають систематичні порушення громадського порядку у нічний час.

Міський голова обіцяв сприяти вирішенню проблеми та взяв питання на особистий контроль.

IMAGE FOLDER (/files/2018/112018/20112018_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: