Мапа порталу

Міська влада має намір придбати в лізинг сучасні сміттєвози

Сьогодні, 13 листопада, в Миколаєві показали сучасну комунальну техніку, яку місто може закупити для своїх потреб. Так, в рамках презентації на Інгульському узвозі розмістили два новеньких сміттєвоза, комбіновану машину для механізованого прибирання доріг, автобус середньої місткості.

У заході взяли участь міський голова Олександр Сєнкевич, його заступник Юрій Степанець, депутати міської ради Владислав Єнтін, Наталія Горбенко, Федір Панченко.

Представникам міської влади розповіли про можливості техніки. Автомобіль Hidro-Mak - це сучасний сміттєвоз. У нього шасі Ford Trucks 1833. Така техніка має функцію внутрішньої і зовнішньої мийки контейнерів. В цілому потужностей одного автомобіля вистачить для приведення до ладу близько 150 контейнерів.

- Найближчим часом в лізинг будемо купувати 2 сміттєвоза. Миколаїв в минулому ще не використав такий фінансовий механізм. Але через велику кількість техніки, яка вимагає заміни, ми вирішили задіяти лізинг, - сказав мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Він підкреслив, що буде проведено відкритий конкурс, в результаті якого відберуть лізингодавця і підприємство-постачальника техніки. Після завершення всіх процедур та розрахунків вони будуть надані депутатам для розгляду.

Як зазначив директор КП «Миколаївкомунтранс» Андрій Цизін, на даний момент підприємству необхідно 2 сміттєвоза, подібні до тих, які сьогодні презентували. Вартість однієї одиниці такої техніки доходить до 145 тис.євро.

Що стосується комбінованої машини, то вона може здійснювати механізоване прибирання доріг, а за допомогою вакуумного пилососа - очищати урни для сміття та прилеглу територію. Крім того, є можливість обладнати автомобіль відвалом для розчищення доріг від снігу.

Очільник міста також нагадав, що на даний момент проводиться процедура придбання в лізинг нових пасажирських автобусів. Було проведено відкритий конкурс з визначення лізингодавця і постачальника продукції. Наразі планується, що на чергову сесію буде винесено проект рішення про дозвіл на укладення договору лізингу.

- Залежно від розміру першого лізингового платежу ми зможемо придбати від 20 до 23 автобусів. Це будуть точно такі автобуси, як представлені тут сьогодні, - сказав Олександр Сєнкевич. - Якщо все буде нормально, то до Нового року ми оформимо цю угоду, а після Нового року ці автобуси поставлять в Миколаїв. Сьогодні вони вже знаходяться на території України.

Автобуси, що придбають в лізинг, будуть обладнані автоматизованою системою оплати проїзду, системою електронного квитка. Крім того, вони пристосовані під перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/112018/131118)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: