Мапа порталу

У міській раді обговорили питання щодо подальшого функціонування картодрому у Корабельному районі міста

У четвер, 8 листопада, в міській раді відбулася прес-конференція Миколаївського міського голови, у якій взяли участь директор ТОВ «Нерейінтертранс» Володимир Захаров, представники громадськості та ЗМІ.

Під час заходу обговорили ситуацію навколо функціонування картодрому в Корабельному районі Миколаєва.

За словами міського голови Олександра Сєнкевича, у 2013 році земельна ділянка, де зараз розташовано картодром, була відведена підприємству, яке мало плани розвивати на цій території припортову інфраструктуру.

-  Після оприлюднення у ЗМІ інформації щодо подальшої долі картодрому, ми провели зустріч з представниками підприємства, щоб з’ясувати їх подальші наміри. Хочу повідомити, що за оренду цієї території у міський бюджет сплачуються кошти, за цей час надійшло біля 2,5 млн грн., хоча ділянка до сьогодні не використовується за тим призначенням, яке планувалося спочатку. Сьогодні ми зібралися тут, щоб обговорити ситуацію в публічній площині та зробити виважені висновки щодо розвитку спорту у Миколаєві, - відзначив міський голова.

Володимир Захаров підтвердив, що у 2013 році підприємство «Нерейінтертранс» дійсно мало намір збудувати в Корабельному районі перевантажувальний термінал. Для цього взяли в оренду ділянку землі, планували також подальший розвиток даної території. У 2014 році інвестиційний клімат змінився, іноземні інвестори відмовили підприємству у подальшому фінансуванні проекту, будівництво заморозили.

- На даний час ми, як добросовісні  орендатори, перераховуємо кошти в бюджет міста. Зараз ця сума складає біля 637 тисяч гривень на рік. Останнім часом в інтернет-виданнях з’явилася інформація про те, що ми незаконно захопили цю ділянку та перешкоджаємо розвитку автоспорту в місті. Хоча протягом 5 років ми нікому не перешкоджали: будь-хто міг покататися на мотоциклі, на карті чи автомобілі. Тому, порадившись з міським головою, керівництво компанії прийняло наступне рішення: ми готові передати ділянку місту  за умови, що місто ремонтуватиме цей картодром та сприятиме подальшому розвитку автоспорту. Крім того, буде знайдено інвестора, який виділить кошти на ремонт картодрому і розвиватиме в даному районі міста автоспорт, - зазначив Володимир Захаров.

На це Олександр Сєнкевич відповів, що, незважаючи на збільшення надходжень до міського бюджету внаслідок реформи децентралізації, фінансування галузі спорту не є достатнім.

- У нас є багато проектів з готовою проектно-кошторисною документацією, що стосуються об’єктів спортивної інфраструктури. На жаль, картодрому серед них немає. Об’єктивно, вважаю, що найближчим часом кошти на розвиток автоспорту навряд чи будуть виділені. У нас є спортивні школи, приведення до ладу потребує спортшкола у тому ж Корабельному районі. Думаю, що можливі варіанти фінансування – державний бюджет або позабюджетні кошти. Ми готові допомагати у процедурних питаннях, - сказав міський голова.

Олександр Сєнкевич подякував представникам ТОВ «Нерейінтертранс» за те, що пішли назустріч громаді міста та запропонували вирішення даної проблеми. Керівник міста відзначив, що треба винести дану ситуацію на розгляд постійних комісій міської ради, щоб депутати вивчили питання та визначили можливі подальші кроки. 

- Міська влада має виступати надійним партнером для інвесторів, які хочуть створити робочі місця та сплачувати податки до міського бюджету. Ми могли б використовувати ці кошти, у тому числі, й на функціонування картодрому, та інші об'єкти інфраструктури, - підкреслив мер.  - Сьогодні завдання міської влади - прийняти зважене рішення. Ми можемо підписати тристоронній меморандум (міська рада, ТОВ "Нерейінтертранс", Миколаївський автоклуб), запросити фінансування від Міністерства молоді та спорту України для облаштування на півдні України картодрому для проведення офіційних змагань з автоспорту.

До вашої уваги відеозапис прес-конференції  

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/112018/08112018)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: