Мапа порталу

Як стартував опалювальний сезон у Миколаєві, - перші результати озвучили під час брифінгу на ПАТ "Миколаївська ТЕЦ (ВІДЕО)

У понеділок, 5 листопада, виконком міської ради прийняв рішення про початок опалювального сезону 2018-2019 рр. На теплопостачальних підприємствах міста розпочалася активна робота щодо подачі тепла до споживачів м. Миколаєва всіх форм власності.

У середу, 7 листопада, перші результати роботи підбили під час брифінгу на ПАТ «Миколаївська ТЕЦ», у якому взяли участь заступник міського голови Юрій Степанець, генеральний директор підприємства Юрій Кишко.

Віце-мер нагадав, що у Миколаєві працюють два основних теплопостачальних підприємства – КП «Миколаївоблтеплоенерго» та ПАТ «Миколаївська ТЕЦ».

Станом на 7 листопада «Миколаївоблтеплоенерго» запустило всі свої котельні у кількості 102 об’єкти. Тож споживачі підприємства вже почали отримувати тепло в оселі, також теплоносій подається до закладів соціальної сфери.

«Миколаївська ТЕЦ» постачає теплоносій 40 відсоткам житлового фонду Миколаєва.

-   Процес пуску на цьому підприємстві складніший. Уявіть, що це одна величезна котельня, яка опалює 40% міста. За технологічним процесом, її спочатку треба запустити, прогріти, і лише після цього поступово підвищувати температуру теплоносія, - відзначив Юрій Степанець. - Через стан тепломереж та ймовірність серйозних аварій і пошкоджень робити це доводиться повільно. Робота йде за планом.

За словами віце-мера, очікується, що до кінця тижня у будинках миколаївців, які підключені до мереж ТЕЦ, потепліє. Сьогодні вже можна озвучити перші результати роботи підприємства: станом на 7 листопада тепло надходить до 101 об’єкту. Це 53 будинки житлового фонду;  16 дошкільних закладів, 11 шкіл, 21 лікарня. Загалом треба підключити 887 об’єктів.

Генеральний директор ПАТ «Миколаївська ТЕЦ» Юрій Кишко подякував городянам за терпіння.

-  Завдяки вашому розумінню ситуації, ми змогли більш-менш нормально відремонтувати мережі. Опалювальний сезон підприємство почало без дефектів, сподіваємося, що й надалі все триватиме відповідно до затвердженого графіку, - зазначив керівник підприємства. – Хочу заспокоїти містян, що у випадку виникнення позаштатних ситуацій, у нас в наявності всі ресурси, - і людські, й матеріальні, щоб оперативно ліквідувати будь-які дефекти. Ми готові реагувати на них своєчасно.

За словами головного інженера ТЕЦ Федора Шевченка, запуск такої станції -  доволі складний процес, що вимагає великої кількості операцій.

-  Від розпломбування приладу обліку газу до пуску тепла проходить біля 6 годин. Крім того, на прогрівання мереж необхідно біля доби. Ми намагаємося виконати все якнайшвидше, проте поспіх у цій справі ні до чого. Чим більш плавно ми підвищимо температуру та тиск в мережах, тим менше дефектів отримаємо в результаті. Протягом минулої ночі ми прогрівали мережі, зранку почали відкривати споживачів. Температура теплоносія відповідає затвердженим нормативам, жодних відхилень. Те ж саме стосується параметрів тепломережі, - констатував Федір Шевченко.

Завершуючи брифінг, Юрій Степанець відповів на численні звернення городян, що надходять до міської ради останнім часом.

-  Городяни запитують: «чому ми маємо сплачувати за тепло з 5 листопада, якщо вдома досі холодно?».  Шановні миколаївці, більшість багатоквартирних будинків обладнані приладами обліку тепла. Тож сплачувати ви будете лише за отримане тепло, незалежно від офіційної дати початку опалювального сезону. Зайвого з вас ніхто не братиме, - підкреслив віце-мер.

Юрій Кишко додав, що у будинках, де приладу обліку немає, або ж він несправний, нарахування здійснюватиметься  з моменту підписання наряду на підключення.

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/112018/07112018_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: