Мапа порталу

Бюджетна комісія погодила перерозподіл 112 з 160 млн.грн. На які цілі направити кошти, що залишилися, депутати вирішуватимуть на черговому засіданні

Сьогодні, 5 листопада, відбулося засідання комісії міської ради з питань економічної та інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів і соціально-економічного розвитку, під час якого депутати розглянули проект відкоригованого бюджету Миколаєва на 2018 рік. Проект передбачає перерозподіл близько 160 млн.грн. Його 25 жовтня погодив виконком міськради.

У засіданні взяв участь мер Олександр Сєнкевич. Він зазначив, що готовий разом з депутатами сьогодні розглянути кожну позицію фінансування, по якій є питання у народних обранців. Необхідно прийти до консенсусу і винести на сесію міської ради узгоджений  проект рішення про перерозподіл бюджету.

У свою чергу, голова комісії Олександр Бернацький озвучив альтернативну пропозицію. Він зазначив, що комісія так і не прийшла до єдиної думки з даного питання, і запропонував на найближчу сесію міськради винести 2 проекти рішення: один в редакції, що узгоджена виконкомом міськради, другий – у версії бюджетної комісії (він передбачає перерозподіл лише 112 млн.грн., по яких депутати дійшли повної згоди). Решту коштів - майже 50 млн.грн. для департаменту ЖКГ, по яких у депутатів є питання – пропонується розглянути окремо і тільки після цього винести на сесію міської ради.

Олександр Сєнкевич відзначив, що домогтися порозуміння в сесійній залі буде складно, якщо до єдиного знаменника не може прийти бюджетна комісія. А між тим, питання перерозподілу бюджетних коштів необхідно вирішувати оперативно. Адже від цього залежить реалізація важливих для міста завдань.

Я пропоную все детально обговорити та попрацювати сьогодні до тих пір, доки ми не прийдемо до єдиної думки і не затвердимо єдиний проект рішення, - сказав Олександр Сєнкевич. - Визначитися необхідно якомога швидше. Адже у нас вже немає грошей на механізоване прибирання доріг, вивезення листя і сміття тощо. Давайте не відкладати на завтра те, що можна вирішити сьогодні.

Однак під час тривалої дискусії депутати  погодили перерозподіл лише 112 млн. грн. До перерозподілу майже 50 млн.грн. так і не перейшли. Кошти, які пропонується виділити департаменту ЖКГ, будуть обговорені на наступному засіданні комісії.

IMAGE FOLDER (/files/2018/112018/051118_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: