Мапа порталу

Щодо сказу в Україні

На виконання листа Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області від 17.10.2018р. №14.4.3/2672, Миколаївське міське управління повідомляє, що з метою виконання плану протиепізоотичних заходів із профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на 2018 рік, враховуючи складну епізоотичну ситуацію щодо сказу в Україні, Держпродспоживслужба проводить масштабну антирабічну пероральну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин із застосуванням авіатранспорту.

Розповсюдження вакцини здійснюватиметься за таким принципом:

- обробляється весь ареал, за винятком населених пунктів і великих водних просторів із врахуванням ареалу проживання лисиць;

- принади розкладаються рівномірно в межах визначеної території.

Разом з тим зазначаємо, що деякі регіони вже завершили вакцинацію на своїх територіях.

Про початок проведення пероральної імунізації на території Миколаївської області буде додатково повідомлено.

Просимо Вас дану інформацію довести до відома адміністрації районів міста, офіційні служби охорони здоров'я, внутрішніх справ, лісового господарства, навчальні заклади та населення міста (за допомогою засобів масової інформації). при інформуванні даних установ та населення обов’язково зазначити, що в разі виявлення принад (розмір із сірникову коробку) ні в якому випадку не чіпати брикети та не переносити з місця, а також в разі обльоту місцевості літаком – не хвилюватись.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: