Мапа порталу

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради планує придбати

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року №877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа» (зі змінами) виконавчий комітет Миколаївської міської ради планує придбати однокімнатні квартири для дітей зазначеної категорії.

Основні вимоги:

- загальна площа соціального житла, житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа, придбаного за рахунок субвенції, не може перевищувати 40 кв. метрів на одну особу, а для дітей зазначеної категорії, які мають інвалідність, та осіб з їх числа - додатково 10 кв. метрів на кожну таку особу;

- житлові об’єкти повинні відповідати вимогам державних будівельних норм ДБН В.2.2-15-2005 “Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення”, ДБН В.2.2-17-2007 “Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення”;

- відповідно до п. 13 Порядку гранична вартість придбання соціального житла, житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа визначена за такою формулою:

ГВЖ = (31,5 х Nс + (10 х Nі)) х Ов х Км + ПЗ= 525845,25 грн. +ПЗ

де Nс - кількість дітей-сиріт, осіб з їх числа, Nі - кількість дітей з інвалідністю, Ов - опосередкована вартість спорудження 1 кв. метра загальної площі житла (у м.Миколаєві складає 11129 грн.), Км - коефіцієнт збільшення граничної вартості 1 кв. метра загальної площі житла (у м.Миколаєві складає 1,5), ПЗ - витрати, пов’язані з купівлею, оформленням права власності на житло та сплатою передбачених законодавством податків, зборів, платежів.

У разі купівлі соціального житла, житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа враховуються витрати на придбання земельної ділянки.

Інформація доводиться до відома усіх суб’єктів – власників житлових приміщень для надання пропозицій щодо придбання виконавчим комітетом Миколаївської міської ради зазначених житлових об’єктів.

Розпорядженням Миколаївського міського голови від 31.05.2018 №127р створено робочу групу з питань формування пропозицій щодо визначення об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Для надання пропозицій з метою передачі їх на розгляд робочої групи та отримання додаткової інформації власникам житла звертатись до служби у справах дітей Миколаївської міської ради за тел. 373220, 373020, 373037, 370167, електронна пошта: [email protected].

Термін надання пропозицій – 31.10.2018.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: