Мапа порталу

Теплопостачальні підприємства та житловий фонд міста до опалювального сезону готові. Виняток становлять 15 будинків - несправності по зазначених об’єктах будуть ліквідовані до кінця поточного тижня

У четвер, 18 жовтня, відбулось перше пленарне засідання 42 сесії міської ради, під час якої було представлено інформацію щодо підготовки до опалювального сезону житлово-комунального господарства, теплопостачальних підприємств, об'єктів соціальної сфери міста, житлового фонду.

Про стан готовності до опалювального сезону підприємств теплоенергетики звітував заступник міського голови Олександр Омельчук. За його словами, основною проблемою, яка ставила під загрозу початок опалювального сезону, було укладання договорів теплопостачальними підприємствами міста з монополістом.

- З 20 вересня було виконано значний обсяг роботи з підготовки міського господарства до зими: визначено ряд проблемних питань та визначено напрями їх вирішення. Основним питанням, від якого залежав своєчасний початок опалювального періоду, було укладання договорів з НАК “Нафтогаз України” на постачання природного газу, оскільки основні теплопостачальні підприємства міста ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ», КП «Миколаївоблтеплоенерго», котельні ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект» не мали підтверджених обсягів споживання природного газу та договорів на його постачання. На сьогоднішній день ця проблема вирішена. Теплогенеруючі компанії отримали номінації на природній газ, - поінформував Олександр Омельчук.

Як зазначив Олександр Омельчук, щоб уникнути зриву опалювального сезону на минулому засіданні сесії депутати погодили питання про виділення 33 млн грн КП «Миколаївоблтеплоенерго». Це дозволило підприємству вчасно виконати свої поточні зобов’язання із виплати заробітної плати, відрахувань, податків, та проведення необхідних ремонтних робіт.

Замінено та відремонтовано тепломережі, які знаходились в аварійному стані. Так, ліквідовано аварії по вул. Московській та  вул. Пограничній, які обслуговує ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ», а також проблемні ділянки по вул. Космонавтів, у мкр. Ліски-Намив та вул. Архітектора Старова, що належать до обслуговування КП «Миколаївоблтеплоенерго». Виконано технічні роботи на теплопостачальних підприємствах. Вирішено ряд спірних питань стосовно визначення відповідальності за утримання тих тепломереж, які не були закріплені за жодним з теплопостачальних підприємств.

Олександр Омельчук повідомив, що на сьогоднішній день в усіх закладах соціальної сфери проведені гідравлічні випробування, об’єкти готові до прийняття тепла.

- 4 дитячих садки та спорткомплекс «Зоря»-«Машпроект»  готові до прийняття тепла. Підприємство отримало підтверджені обсяги газу для теплопостачання. На завершальній стадії знаходиться облаштування індивідуальних теплових пунктів в закладах освіти міста, що виконується за ЕСКО-договорами. На сьогоднішній день проведені гідравлічні випробування в усіх 26 закладах.

Затримка з запуском тепла є у ДЮСШ “Олімп”, що у Корабельному районі - там ліквідують порив на тепломережі. Також у терміновому порядку вирішується проблема з пошкодженням теплової мережі другого навчального корпусу дитячої художньої школи по вул. Спаська, 23. Не готове до опалювального періоду приміщення Миколаївського міського палацу культури «Молодіжний» по вул. Театральна,1, в якому проводяться роботи з реконструкції будівлі та міська школа №45, будівля міського територіального центру Центрального району по вул. Шевченка. Олександр Омельчук зазначив, що по зазначених об’єктах тривають ремонтні роботи, вони є пріоритетними та знаходяться на постійному контролі.

Віце-мер також нагадав, що пуск тепла здійснюється за розпорядженням міського голови або рішенням виконкому міської ради та залежить від середньодобової температури, яка складає +8 для житлових будинків та +10 для об’єктів соціальної сфери. Після цього запуск тепла відбувається у штатному режимі.

Про готовність до зими об’єктів житлово-комунальної сфери  інформував заступник міського голови Юрій Степанець. Станом на 18 жовтня в будинках перевірено 1566 систем опалення, що становить 99% від усього житлового фонду міста.

- Від теплопостачальних компаній отримано 1527 актів про готовність житлових будинків, це 97%. ЖЕКи завершують роботу по теплоізоляції мережі опалення, ремонту вхідних дверей під'їздів. Також ведуться роботи по ОСББ, - сказав заступник міського голови.

До прийому тепла не готові 15 будинків, 5 з них раніше обслуговувало КП «Бриз», інші 10  обслуговував ЖКП «Південь». За словами Юрія Степанця, акти готовності по цих будинках будуть готові до кінця поточного тижня.

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/102018/18102018_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: