Мапа порталу

Інтернаціональне поетичне слово

В Туреччині, в місті Бурса на минулому тижні відбувся міжнародний фестиваль поезії. В ньому взяли участь поети із Індії, Хорватії, Македонії, Туреччини. Із України був тільки один учасник – наш земляк, поет, головний редактор газети «Вечерний Николаев» Володимир Пучков. Цей поетичний форум був вже 14-тим і тривав чотири дні.

   Програма була доволі насиченою. Поети могли не тільки спілкуватися між собою, читати свої вірші і слухати твори колег із інших країн, а і побачити мальовничу і гостинну Туреччину. Сприйняттю поетичного слова не заважало навіть те, що лунали вони різними мовами. Організатори  підготували збірку-презентацію, в якій зібрали твори учасників, перекладені турецькою. Автори також презентували свої книги місцевому літературному музею, окрім цього написали власноруч деякі свої роботи. І відтепер вони зберігатимуться у фондах музею.

Більша частина фестивалю була у мікрорайоні Нілюфер, на території якого є миколаївський парк з фонтаном, зведений за проектом миколаївського ж архітектора Анатолія Зубіка турком Екремом Памуком. До речі, Бурса – місто-побратим Миколаєва. Там і досі пам’ятають колишнього мера Володимира Чайку, який свого часу сприяв народженню спільних проектів, в тому числі і згадуваного парку. Турецькі чиновники високо цінують дружні стосунки наших міст. В свою чергу учасники фестивалю висловили вдячність організаторам: турецька сторона зробила фестиваль яскравою і пам’ятною подією, на високому рівні. Володимир Пучков показав приз – порцелянову статуетку, ексклюзивну авторську роботу. Але головний приз – враження від поїздки, фестивалю, спілкування. І увага вдячного поціновувача поезії.

Відзначимо, що поїздка миколаївського поета до Туреччини відбулась за сприянням відділу міжнародних відносин управління інформаційної діяльності та зовнішніх відносин департаменту міського голови Миколаївської міської ради. 

IMAGE FOLDER (/files/2018/102018/171018)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: