Мапа порталу

Всі приміщення, які знаходяться в будинку, належать мешканцям – власникам квартир на праві спільної сумісної власності та мають ними ж використовуватися, - Олександр Сєнкевич підтримав ОСББ міста та звернувся до комісії з питань ЖКГ

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич на прохання представників ОСББ міста Миколаєва звернувся до депутатів на черговому засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста.

Мер Миколаєва відзначив, що під час зустрічей з керівниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків часто порушуються питання стосовно майна ОСББ, а саме, побутових приміщень у будинках, які раніше використовувались працівниками ЖЕКів тощо.

Олександр Сєнкевич наполягає та в черговий раз підкреслив свою позицію, що всі приміщення та конструкції, які знаходяться в будинку (дахи, підвали, сходові майданчики, технічні кімнати), належать мешканцям – власникам квартир на праві спільної сумісної власності та мають ними ж використовуватися.

- Дані питання слід розглядати: якщо такі приміщення дійсно є, знаходяться в ОСББ, вони не можуть експлуатуватися окремо і право власності належить громаді міста, - ми зобов’язані передавати їх в безстрокове користування або у власність юридичним особам, якими є ОСББ, - заявив мер.

Олександр Сєнкевич попросив депутатів розглянути озвучене питання, інакше, за словами керівника міста, може дійти до того, що ОСББ встановить вартість обслуговування даних приміщень, і міська рада зобов’язана буде вишукувати кошти з бюджету та сплачувати ОСББ за обслуговування даної площі, опалення і т.д. Це аж ніяк не сприятиме залученню коштів до міського бюджету.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: