Мапа порталу

Підготовка міста до опалювального сезону: На вихідних Миколаївоблтеплоенерго успішно завершило гідравлічні випробування, а на мережах Миколаївської ТЕЦ сталося 4 пориви

Сьогодні, 16 жовтня, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич провів нараду з керівниками структурних підрозділів міської ради, під час якої обговорили ситуацію з підготовкою до опалювального сезону, що склалася на даний момент.

Мер Олександр Сєнкевич підкреслив, що міська влада тримає на контролі ситуацію з підготовкою інфраструктури Миколаєва до холодів. Він зазначив, що в разі погіршення погодних умов тепло централізовано почнуть подавати в установи соціально-культурної сфери: школи, дитячі сади, лікарні та поліклініки. Для цього все готово.

Але це не стосується установ, у яких є власні котельні. Вони можуть розпочати опалювальний сезон на свій розсуд. Так, зокрема, вже зробили 5 об'єктів соціально-культурної сфери.

Якщо ж вести мову про житловий фонд, то туди теплоносій почне надходити за умови, якщо середньодобова температура протягом трьох днів опуститься до 8 градусів за Цельсієм. Дана норма передбачена діючим законодавством.

А віце-мер Олександр Омельчук розповів, що на цих вихідних на тепломережах Миколаївської ТЕЦ стався ряд аварій.

- З суботи на неділю сталося 4 пориви на комунікаціях ТЕЦ. Один - по вул. 8 Березня біля центрального ринку. Він невеликий, його оперативно усунуть. Другий - на розі вул. 6 Слобідської та вул. Пограничної. Він серйозніше. Третій і четвертий - по вул. Пограничної, в районі вул. 9 Слобідської та автовокзалу, там досить серйозний дефект. Пориви відбулися при заповненні мереж і їх випробуванні. ТЕЦ працює над їх усуненням. Думаю, для цього знадобиться близько тижня, - сказав Олександр Омельчук. - Проблема в тому, що ТЕЦ не може оперативно наймати необхідну кількість підрядних організацій для усунення поривів. Тому вони використовують наявні сили.

У свою чергу, Микола Логвінов зазначив, що його підприємство в цю суботу завершило гідравлічні випробування на теплотрані по вул. Архітектора Старова. На даний момент мережі «Миколаївоблтеплоенерго» знаходяться під тиском, поривів і витоків немає.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/102018/161018_4)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: