Мапа порталу

Депутати міської ради надали згоду на прийняття до комунальної власності спортивного комплексу "Зоря"

Миколаївська міська рада надала згоду на прийняття до комунальної власності територіальної громади м. Миколаєва спортивного комплексу “Зоря”. Таке рішення депутати міськради прийняли 5 жовтня, під час продовження пленарного засідання 41 сесії міської ради 7 скликання.

Під час обговорення даного питання до депутатів звернувся голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

- Шановні депутати! Перебуваючи на Миколаївщині, після зустрічі з юними спортсменами та пловцями, Президент України Петро Порошенко звернув увагу на необхідність у найкоротші терміни передати спортивний комплекс “Зоря” з державної у комунальну власність м. Миколаєва. Така передача є підтвердженням того, що курс, який обрав Президент України - це курс децентралізації. Коли саме на громаду лягає відповідальність за її соціальний розвиток. Я, як голова облдержадміністрації, всебічно підтримую рішення Президента України та впевнений, що ви, як справжні патріоти свого міста, своєї країни та своїх виборців також підтримуєте його. Дане питання - своєрідний лакмусовий папірець для кожного з вас, це випробування на честь, міцність, гідність та користь громаді, усіх мешканців Миколаєва. Ваші голоси зараз врятують місце тренувань для дітей ваших виборців, мешканців та гостей міста. Впевнений, що всі ваші рішення правильні, виважені і відповідають вимогам сьогодення. Трудовий колектив “Зоря-Машпроект” вже надав згоду на передачу комплексу до комунальної власності територіальної громади. Наголошую, що “Зоря” - важливий багатофункціональний спортивний об’єкт у Миколаєві, що передбачає можливість займатися одночасно там до 800 дітей з понад десяти видів спорту, серед яких у пріоритеті для Миколаївщини - це стрибки з батуту, плавання, футбол, художня гімнастика.

При цьому Олексій Савченко зазначив, що депутати міської ради неодноразово розглядали та погоджували дане питання, проте за відсутності державної підтримки, ситуація не вирішувалась протягом значного періоду часу. Міський голова Олександр Сєнкевич виніс проект рішення на голосування. Згоду на прийняття до комунальної власності міста спортивного комплексу “Зоря” надали 44 депутати.

IMAGE FOLDER (/files/2018/102018/05102018_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: