Мапа порталу

У Миколаєві презентували українсько-литовську платформу співпраці www.lituk.eu

У п’ятницю, 28 вересня, в Миколаївській міській раді презентували нову платформу www.lituk.eu, метою якої є впровадження суспільно важливих проектів за участю українських та литовських організацій третього сектору.

Платформу створено у рамках україно-литовського проекту «Участь у державному управлінні: можливості для молоді», який впроваджується ГО «Молодіжна Альтернатива» та ГО «Асоціація місцевих громад Литви» (LVBOS) за сприяння Міністерства Закордонних Справ Республіки Литви.

Метою проекту є формування мережі співпраці громад та молодіжних організацій Херсонської, Миколаївської, Кіровоградської та Полтавської областей на основі партнерських принципів з метою залучення молодих людей до процесів прийняття рішень, використовуючи досвід місцевих громад Литви.

У прес-конференції взяли участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, керівник «Асоціація місцевих громад Литви» Реда Кнеізевіціене, голова молодіжного клубу «Бігеріс» Аудриус Раскаускас, староста громади  Моколаі м. Маріямполе, віце-президент асоціації старост Литви Егле Плікаітіене, староста села Рукли, віце-президент асоціації старост Литви Гінтас Ясіуліоніс, керівник ГО Молодіжна Альтернатива Людмила Кудіна, проектний менеджер КУ «Агенції розвитку Миколаєва» Анна Ганжул, начальник управління молодіжної політики міської ради Олександр Рябенко,  учасники Академії Лідерів в Литві.

Олександр Сєнкевич привітав гостей нашого міста та відзначив, що спільні проекти єднають Україну та Литву, а подальший розвиток стосунків між країнами дозволить нам ставати кращими разом.

- Усі корисні навички закладаються у ранньому віці, тож дуже важливо розвивати молодіжне співробітництво між нашими країнами, проводити обмін студентами, щоб молодь переймала кращі світові практики, набувала нових цінностей, - підкреслив мер Миколаєва. – Отримувати знання – ось що найголовніше.

Міський голова зізнався, що на молодь покладає особливі надії, адже вона унікальна, і саме цим хлопцям та дівчатам будувати майбутнє нашої держави, відкидаючи пережитки минулого.

Реда Кнеізевіціене розповіла, що з 2004 року, відколи Литва вступила до Європейського Союзу, країна реалізує багато проектів з іншими країнами, при чому пріорит віддають Україні та Грузії. І саме на розвиток молодіжної політики направлено багато уваги.

- Наш проект «Участь у державному управлінні: можливості для молоді» реалізується не так багато часу, з березня 2018 року. Протягом цього періоду проводили тренінги для української молоді. Учасники отримали навички щодо можливостей впливу на процеси прийняття рішень на місцевому рівні, аналізу політики, проведення адвокаційних кампаній, розбудов коаліцій, залучення до реалізації ініціатив та проектів. Нині ми презентуємо нову платформу www.lituk.eu, що дасть можливість молоді знайти друзів, обмінюватися досвідом та здобувати безліч цікавої інформації. Крім того, ми розміщуватимемо корисні лінки на грантові проекти, де взагалі може брати участь Україна, адже володіти такою інформацією дуже важливо, - розповіла керівник «Асоціації місцевих громад Литви».

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_9/28092018_6)

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: