Мапа порталу

Наступного року міська влада планує реконструювати 10 парків та скверів Миколаєва. Сьогодні презентували концепцію оновлення скверу ім. Володимира Коренюгіна

У п’ятницю, 21 вересня, в Миколаєві презентували концепцію реконструкції скверу ім. Володимира Коренюгіна. Участь у заході взяли Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, секретар міської ради Тетяна Казакова, директор Агенції розвитку Миколаєва Віталій Воронов, голови фракцій міської ради, депутати та керівники виконавчих органів.

Євген Парулава, директор та головний інженер проектного підприємства «UrbanConstruct», повідомив, що роботи над розробкою проекту реконструкції вже почалися. Планується створити зону відпочинку, облаштувати невеликий фонтан, спортивний майданчик з футбольним полем та тренажерами, оновити освітлення, змонтувати полив, укласти плиткою пішохідні доріжки. До проекту входить і дитячий майданчик, який відкрили вже сьогодні. Облаштована територія з м’яким покриттям, гойдалки, гірка та тренажери прийшлися до душі присутнім дітлахам, вони активно випробовували нове місце дозвілля. Об’єкт збудовано за сприяння адміністрації Інгульського району та депутата міської ради Ігоря Дятлова.

Євген Парулава додав, що жодного дерева в парку не знесуть, навпаки, зроблять додаткове озеленення. Крім того, з’являться сучасні малі архітектурні форми. Ймовірна вартість реконструкції становить 5 млн грн. Завдання – до кінця року виконати проектні роботи.

Вітаючи присутніх, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич підкреслив, що сьогоднішня подія є знаковою.

-         Ми знаходимося у сквері, названому на честь людини, яка все своє життя присвятила місту, - відзначив Олександр Сєнкевич, - незалежно від політичних вподобань та інших факторів, нас пов’язує спільна мета – впроваджувати ось такі зміни у нашому місті. Наступного року плануємо привести до ладу ще 10 скверів. Міська рада виділила кошти на проект реконструкції скверу ім. Володимира Коренюгіна, і не може бути сумнівів, що даний проект буде реалізовано. Дякую всім, хто долучився до створення цього публічного простору.

Тетяна Казакова, в свою чергу, пригадала, як депутати ставили їй за приклад вміння Володимира Коренюгіна (колишнього секретаря міської ради, виконуючого обв’язки міського голови) об’єднати депутатський корпус.

-         Пам’ять про цього видатного миколаївця навіки залишиться в наших серцях. Пам’ятаючи про нього, кожен з нас має прагнути підвищувати свої стандарти, - вважає Тетяна Казакова.

До слова було запрошено також керівників фракцій міської ради Юрія Гранатурова, Олену Кисельову, Федора Панченка, Ігоря Дятлова. Теплі слова та спогади об’єднали всіх, хто зібрався з такої важливої нагоди.

До п’ятих роковин від дня смерті Володимира Коренюгіна у Миколаєві створили фільм, частину якого і продемонстрували під час заходу. Повна версія фільму демонструватиметься в ефірі місцевих телеканалів.  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_9/21092018_6)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: