Мапа порталу

«Намагайтеся кожного дня робити щось нове, шукайте та пробуйте – життя не стоїть на місці», - Олександр Сєнкевич привітав студентів «Університету третього віку»

У п’ятницю, 21 вересня, в Інгульському районі міста Миколаєва відбувся День відкритих дверей «Університету третього віку», організований департаментом праці та соціального захисту населення міської ради.

Нагадаємо, що "Університет третього віку" в Інгульському районі працює при відділенні соціально-побутової адаптації міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради. У місті Миколаєві даний навчальний заклад функціонує вже сім років та довів свою актуальність для городян поважного віку.

Як відзначають організатори, захід проводиться з метою широкого інформування миколаївців та залучення якомога більшої кількості людей до корисної та соціально значимої ініціативи.  

Формат заходу - День відкритих дверей - випробовують вперше. Запросили вихованців дитячої музичної школи, які виконали для гостей кілька музичних композицій. Не менш яскравий виступ продемонстрував хор «Калинонька», створений вихованцями відділення Інгульського району. Талановиті артисти поважного віку виконали пісню «Миколаївський вальс».

На території центру діяли 8 майстер-класів. За словами Олени Копиченко, заступника директора міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), для гостей підготували майстер-класи з виготовлення оберегів та м’яких іграшок, зайняття оздоровчою гімнастикою, гру-сюрприз, кіно-тренінг.

-    Сподіваюся, це буде цікаво нашим відвідувачам, та надихне людей долучатися до спільної справи, - відзначила Олена Копиченко.

На даний час у відділенні Інгульського району отримують послуги біля 250 осіб, з них 140 – студенти "Університету третього віку". При цьому випускники часто залишаються вже у якості волонтерів та викладають різні дисципліни новоспеченим абітурієнтам.

Керівник управління праці та соціального захисту населення міської ради Сергій Василенко відзначив, що заняття в «Університеті третього віку» та взагалі робота центру соціального обслуговування дають городянам бажання жити та розвиватися.

-    Більшість наших відвідувачів є одинокими людьми, тож це можливість відволіктися від щоденних турбот, знайти дружнє коло спілкування, жити повноцінним життям, - сказав Сергій Василенко. – Ми проводимо ремонти в районних відділеннях, поліпшуємо умови перебування для літніх городян. Хочу подякувати депутатам міської ради за допомогу в цій важливій справі.

Студентів привітав сьогодні і міський голова Олександр Сєнкевич, який відзначив, що для нього дуже важливо було особисто побажати миколаївцям плідного навчання та успіхів у освоєнні нового.

-     Намагайтеся кожного дня робити щось нове, шукайте та пробуйте – життя не стоїть на місці. Міська влада вам допомагатиме: найближчим часом до відділення передамо 12 нових комп’ютерів, щоб ви могли вивчати основи комп’ютерної грамотності, спілкуватися зі світом, оволодіти навичками роботи в мережі інтернет, - відзначив міський голова. – Люди поважного віку мають відчувати себе повноцінними членами громади.

Керівник міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сергій Бондаренко додав, що соціальна сфера у Миколаєві увагою не обділена, і городяни це відчувають.

-   У відділенні соціально-побутової адаптації Інгульського району завершено реконструкцію павільйону для проведення різноманітних занять та заходів. Почався ремонт актової зали, який ми плануємо завершити цього року. Хочу запевнити, що в кожному районі створено комфортні та гідні умови для ветеранів, людей похилого віку. У Миколаєві більше 10 тисяч осіб відвідують наші соціальні установи, і ми прагнемо розширятися й надалі, - сказав Сергій Бондаренко.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_9/21092018_5)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: