Мапа порталу

Будівництво травматологічного пункту лікарні швидкої медичної допомоги плануємо завершити до кінця 2018 року, - керівник ЛШМД Олександр Дем’янов

Новий травматологічний пункт лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД) планують запустити в роботу до кінця 2018 року. Про це стало відомо під час спільної прес-конференції керівництва управління охорони здоров'я міської ради та очільників міських лікарняних закладів у четвер, 20 вересня.

За словами головного лікаря ЛШМД Олександра Дем’янова, нещодавно підрядна компанія, яка виконує ремонтні роботи будівлі травмпункту надіслала гарантійний лист, у якому зобов’язується завершити ремонт за умов наявності відповідної документації та сприяння замовника.

- Історія будівництва травмпункту почалася в 2015 році. Спочатку проект передбачав будівництво двоповерхової будівлі шляхом реконструкції колишнього кафе. Але незабаром відповідними службами проект був відхилений у зв'язку з малою площею для будівлі, і було прийнято рішення про проектування третього поверху. Після цього, коли зняли перекриття, перевірили грунт і фундамент споруди, виявилося, що триповерхову будівлю там будувати не можна. Було прийнято рішення про коригування проекту та нове капітальне будівництво. Сьогодні травмпункт стоїть на новому фундаменті, це нова будівля, - розповів керівник ЛЩМД.

Олександр Дем’янов зазначив, що при коригуванні проекту було також враховано нові державні  санітарні норми. На цьому неодноразово наголошував міський голова Олександр Сєнкевич.

- Спочатку планувалося класичне оформлення: звичайні панелі і фарбування з побілкою стін. Однак зараз воно не відповідає нормам. Міський голова Олександр Сенкевич підкреслив, що травмпункт повинен відповідати всім сучасним вимогам. Після цього ми зробили перепроектування, знову пройшли експертизу для того щоб його облаштувати сучасними медичними панелями з акрилу, вентиляційними стелями, наливними підлогами і  сучасними меблями.

Відповідаючи на питання ЗМІ про обладнання будівлі другим ліфтом, Олександр Дем’янов зауважив, що відповідно до  ДБН, встановлювати його недоцільно.

- Нас запитала проектна організація про те, чи  потрібен нам другий ліфт. За роз’ясненням ми звернулись до Міністерства інфраструктури України. Вони відповіли: немає доцільності. Це амбулаторія, за вимогами ДБН там ліфт не передбачений, - резюмував Олександр Дем’янов.

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_9/20092018_6)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: