Мапа порталу

"Проблем безліч, але ми впораємося і місто отримає тепло вчасно", - заступник міського голови Олександр Омельчук

У четвер, 20 вересня, під головуванням заступника міського голови Олександра Омельчука відбулась нарада з питань підготовки Миколаєва до опалювального періоду 2018-2019 років.

Участь у засіданні взяли керівники теплопостачальних організацій міста, житлово-комунального підприємства «Південь», керівництво департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради.

Як відзначив Олександр Омельчук, незважаючи на обмежений термін часу, що залишається до початку опалювального періоду, міською владою будуть вжиті усі необхідні заходи для своєчасного та надійного забезпечення споживачів теплом.

- Проблемні питання поступово вирішуються. Безумовно, є питання, які вирішуються не так швидко, як би того хотілося, але, я вас запевняю, що ми зробимо все можливе, щоб місто підготувалося до опалювального сезону. І ми включимося тоді, коли температурний графік за нормами скаже нам це зробити», — запевнив віце-мер.

Однак, існує ряд проблемних питань, які потребують негайного вирішення.

Зокрема, директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов відзначив, що підприємство знаходиться у критичному фінансовому становищі: існує заборгованість по сплаті за природний газ, податкам, заробітній платі працівникам. Єдиним способом поліпшити фінансовий стан підприємства є виділення з міського бюджету коштів в обсязі 33 млн грн для покриття заборгованості, що утворилася. Але, незважаючи на це, підприємство намагається виконати усі необхідні роботи щодо своєчасного пуску тепла.

Олександр Омельчук запевнив, що звернеться до Миколаївського міського голови з пропозицією скликати сесію міської ради для вирішення зазначеного питання.

Генеральний директор ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» Юрій Кішко повідомив, що стан розрахунків підприємства за природний газ на сьогодні складає 95%, що достатньо для отримання необхідних обсягів палива від НАК «Нафтогаз України». Наразі співробітники ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» проводять ремонтні роботи на теплових мережах, закінчити які планують до кінця вересня.

Віце-мер зазначив, що міська влада надасть підприємству всю необхідну підтримку для своєчасного початку роботи ТЕЦ в опалювальний період.

Заступник директора ЖКП «Південь» Артем Грозов поінформував про складну ситуацію, що склалася з підготовкою житлового фонду, який обслуговувався підприємством, до прийняття тепла. Так, відповідно до вимог чинного законодавства, обслуговування внутрішньобудинкових мереж мають здійснювати експлуатаційні організації. Але, на сьогоднішній день, з 397 житлових будинків договори на обслуговування з ЖКП «Південь» підписали лише 106. Стосовно інших будинків ситуація залишається невизначеною. Керуюча компанія «Місто для людей», яка претендує на обслуговування зазначеного житлового фонду, не має навіть необхідного обладнання для підготовки внутрішньобудинкових мереж до прийняття тепла. Відтак, ситуація є критичною та потребує негайного розв’язання.

Депутат Миколаївської міської ради Олександр Гусєв наголосив на нелогічності проведення штабів з підготовки до опалювального періоду окремо в департаментах ЖКГ та енергетики; він запропонував планувати єдиний штаб, що має проводитися в малій залі міської ради з обов’язковим запрошенням ЗМІ.

Підсумовуючи, Олександр Омельчук відзначив, що в результаті проведеної наради виявлено ряд проблемних питань, які мають бути терміново вирішені. На наступне засідання будуть також запрошені представники соціальної сфери та ОСББ міста.

«Я впевнений, що завдяки спільній роботі депутатського корпусу, виконавчих органів міськради, теплопостачальних підприємств ми належним чином підготуємо Миколаїв до опалювального періоду. Ми бачимо проблеми і знаємо як їх вирішувати. Місто своєчасно отримає тепло», — запевнив віце-мер.

Департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_9/20092018_4)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: