Мапа порталу

Виконком міської ради звернеться до поліції з проханням відкрити пост охорони громадського порядку в ЛШМД і лікарні № 3

У п'ятницю, 14 вересня, під час засідання виконкому Миколаївської міської ради керівник лікарні швидкої медичної допомоги Олександр Дем'янов порушив проблему відсутності постійного поліцейського поста на території ЛШМД і лікарні № 3.

За словами Олександра Дем'янова, такий пост життєво необхідний медустановам. Адже там систематично відбуваються інциденти, для врегулювання яких необхідне втручання правоохоронних органів.

Він додав, що поліцейський пост в ЛШМД відкривали тричі. Але працював він недовго - кожен раз його функціонування призупиняли.

Керівник лікарні швидкої медичної допомоги зазначив, що в поліцію регулярно направлялися листи з проханням вирішити озвучену проблему. У відповіді на останнє таке звернення йшлося про те, що через напружену оперативну обстановку в Миколаєві та некомплект особового складу, направлення поліцейських до зони проведення операції об'єднаних сил відкрити цілодобовий пост поліції немає можливості.

Разом з тим, як зазначив Олександр Дем'янов, правоохоронці рекомендують у разі необхідності телефонувати на спецлінію 102 або користуватися «тривожною кнопкою». Однак, за його словами, такі кроки не вирішують проблему.

- Поки приїжджає наряд, усе вже відбувається. Винні тікають, а постраждалі починають отримувати активну медичну допомогу. Ми використовували «кнопку тривожну», як нам радили, вона також не допомагає. Останній виклик поліції був в реанімаційне відділення. Після смерті хворого в наркотичній комі, від передозування та інтоксикації, особи ромської національності взяли в облогу реанімацію і заважали діям медперсоналу, - сказав Олександр Дем'янов.

Крім того, для вирішення питання медустановам рекомендують укласти договір з поліцією охорони. Але, як зазначив Олександр Дем'янов, грошей на це немає.

Головний лікар ЛШМД вважає, що відкриття поста поліції не тільки б вирішило проблему з охороною громадського порядку на території медустанов, але і дозволило б оперативно збирати інформацію від потерпілих в ДТП або від жертв нападів. На даний момент опитують пацієнтів співробітники лікарень.

- Цю інформацію у нас збирають санітари. Але вони не працівники охоронних структур і не знають, як це правильно робити. Через це у нас кожен день відбуваються сварки між поліцією і приймальним відділенням, - сказав Олександр Дем'янов.

У підсумку Володимир Криленко дав доручення юридичному департаменту спільно з відділом по організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами підготувати проект звернення до поліції щодо відкриття цілодобового поста на території ЛШМД і лікарні № 3.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_9/140918_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: