Мапа порталу

Перший віце-мер Володимир Криленко зустрівся з представниками делегації з м. Белек (Туреччина)

Днями з метою ознайомлення з особливостями функціонування освітньої галузі до Миколаєва завітала делегація з провінції Анталія, м.Белек (Туреччина). До складу делегації увійшли заступник директора з позакласної діяльності приватної школи Акденіз Юкселіш (Akdeniz Yukselis) Білге Доган, вчитель німецької мови Осман Сен, вчитель англійської мови Естер Халіпінар та вчитель математики Сулейман Тунц.

У середу, 12 вересня, в міській раді відбулася зустріч делегації із першим заступником міського голови Володимиром Криленко та начальником управління освіти міської ради Ганною Личко. Перший віце-мер тепло привітав гостей та розповів про пріоритетні напрями розвитку міста.

- Розвивається наше співробітництво з Нілюфер (Бурса), це місто-побратим Миколаєва. Цьогоріч почесні гості взяли участь в урочистих заходах з нагоди 229 річниці заснування нашого міста. Сьогодні проводимо зустріч для того, щоб обговорити можливі спільні проекти в майбутньому, адже ми зацікавлені у співпраці, - відзначив перший заступник міського голови.

Володимир Криленко обговорив з гостями освітню реформу з урахуванням досвіду Туреччини. Присутні наголосили на важливості співпраці в освітній та наукових сферах.

- З метою реалізації Концепції “Нова українська школа” з державного та місцевого бюджету виділено значні кошти на придбання меблів, демонстраційних дидактичних матеріалів, комп'ютерної техніки. Ця реформа передбачає новий підхід до освітнього процесу, створення умов для комфортного та ефективного навчання дітей, - сказав Володимир Криленко.

Представники делегації зацікавились успіхами миколаївських освітян та зазначили, що у міст-побратимів є значний потенціал для поглиблення дружніх стосунків. Так, під час зустрічі присутні обговорили можливість обміну учнями між Миколаївською спеціалізованою школою №22 та приватною школою Акденіз Юкселіш.

Після офіційної частини заходу для делегації провели екскурсію будівлею міської ради та ознайомили з історією міста Миколаєва.

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_9/12092018_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: