Мапа порталу

Наступного року запровадять "соціальні" проекти Громадського бюджету

4 вересня у Миколаєві розпочалося голосування за проекти Громадського бюджету, подані городянами для реалізації у 2019 році.

Детально про кількість проектів, їх спрямування та процедуру голосування розповіла директор департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради Тетяна Шуліченко під час брифінгу для представників ЗМІ.

-  Миколаївці можуть зробити свій вибір протягом 14 календарних днів, до 17 вересня включно. Цього року загалом надійшло 70 проектів на загальну суму 29,1 млн грн. При цьому 55 % авторів – жінки. Ідеї городян стосувалися таких напрямків, як благоустрій, енергозбереження, культурні заходи тощо. Після розгляду експертною радою до голосування допущено 54 проекти, з них 28 малих, 26 - великих. Інформація про них розміщена на стендах у кожному пункті для голосування, - зазначила Тетяна Шуліченко.

Згідно з міською Програмою «Громадський бюджет міста Миколаєва» для реалізації поданих громадою ініціатив на 2019 рік передбачено 12 млн грн.

Цього року збільшилася кількість пунктів для голосування, віддати свій голос можна в адміністрації Інгульського та Корабельного районів, Центрі надання адміністративних послуг. Крім того, є можливість скористатися електронним голосуванням на сайті Громадського бюджету.

Тетяна Шуліченко нагадала, що на пунктах для голосування заборонено будь-яку агітацію, щоб забезпечити рівні умови для всіх авторів.  А щоб процес волевиявлення городян був чесним та прозорим, з кожного пункту голосування ведеться онлайн-трансляція. Прямий ефір, забезпечений КП «Міський інформаційно-обчислювальний центр», можна переглянути на офіційному каналі Миколаївської міської ради в YouTube за посиланням.

Наступного року планується збільшити граничну суму фінансування малих проектів – з 200 тисяч до 300 тисяч гривень. Крім того, запровадять нову категорію проектів – соціальні, а саме, для осіб з обмеженими можливостями.

-         Для соціальних проектів буде окрема квота, що становитиме не менше 10% від загальної суми фінансування Громадського бюджету, - підкреслила Тетяна Шуліченко.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_9/04092018_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: