Мапа порталу

МКП "Миколаївводоканал" інформує про виконання робіт з відновлення каналізаційної системи в Заводському районі

У Заводському районі продовжуються роботи з відновлення каналізаційної мережі. Так, наразі існує проблема з переливом стічних вод на проїжджу частину пров. Суднобудівників з причини підпору колектора, розташованому на вул.Кузнецькій.

Для вирішення проблеми необхідно здійснити перекачку стічних вод, які проходять по трубі діаметром 1200 мм. Для цього на вул. Кузнецькій буде встановлено насос та прокладено напірний колектор довжиною 500 м, діаметром 300 мм. Таке технічне рішення дозволить продовжити роботи з заміни напірного колектора, з діаметру 1400 мм на 1200 мм Роботи проводяться в рамках проекту Європейського інвестиційного банку. Строк виконання робіт складає 3 місяці.

Також проведений тендер на виконання робіт з прочистки колектору довжиною 120 м по вул. Сидорчука. Крім того, завершуються роботи з заміни самопливного колектору діаметром 1000 мм та довжиною 485 м на вул. Лісковій від вул. Сидорчука до вул. Богородичної у терміни, передбачені договором. Замінений водопровід довжиною 165 м від вул. Даля до вул. Левадівської. Таким чином, жителі цього району перестануть страждати від незручностей, спричинені аварією на каналізаційному колекторі.

Залишається невирішеним питання фінансування робіт по вул. Богородичній. Без цього всі попередні аварійно-відновлювальні роботи не принесуть бажаного ефекту. Каналізаційний колектор знаходиться в нижній точці і стічні води переважної частини міста потрапляють до нього. Тому, насамперед, необхідно здійснити його заміну з метою виключення замулювання колектору по вул. Лісковій, вул. Сидорчука та вул. Кузнецькій. Наразі заключений договір з підрядною організацією на суму 9 млн. 200 тис. грн.

МКП "Миколаївводоканал"

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: