Мапа порталу

Миколаїв розвиває міжнародне співробітництво: підписано лист про наміри щодо співпраці з містом Вейхай (Китай)

У п’ятницю, 17 серпня, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич та заступник міського голови Вейхаю (Китайська Народна Республіка) Гао Шулян підписали лист про наміри щодо співробітництва.

Делегація з Вейхаю прибула до Миколаєва, щоб познайомитися з нашим містом, домовитися про взаємодію у галузях економіки, науки і техніки, культури, спорту, охорони здоров’я, освіти.

Директор Українсько-Китайського Центру Шовкового Шляху Олександр Рижков розповів, що ж послужило приводом для візиту іноземної делегації. За його словами, співробітництво почалося з налагодження НУК ім. адмірала Макарова партнерських відносин із навчально-науковими закладами та кораблебудівними заводами Вейхаю.

-         На даний час ми виходимо на новий етап співробітництва у сфері науково-дослідницьких робіт, обміну студентами та участі у спільних конференціях, форумах тощо. У представників міста Вейхай виник інтерес до налагодження більш широкої співпраці з Миколаєвом, тож сьогоднішня зустріч присвячена знайомству сторін, - зазначив Олександр Рижков.

Заступник міського голови Вейхаю Гао Шулян розповів про своє місто, яке розташовано на морському узбережжі. Його площа складає 5790 кв. км, а чисельність населення – 2,8 млн. осіб.

-          Вейхай має декілька особливостей. По-перше, високий рівень економічного розвитку. Минулого року рівень ВВП на душу населення склав 18 тисяч доларів. У нас дуже розвинена морська економіка, адже місто знаходиться на півострові та з трьох сторін оточене водою. Протяжність берегової лінії – 986 км, а риболовецький флот налічує 13 тисяч суден. Крім того, Вейхай – крупний інноваційний центр, де функціонують 11 вищих навчальних закладів, створені технопарки та науково-технологічні інститути. Про високий рівень розвитку промисловості свідчить той факт, що у нашому місті розміщено виробництво 19 відомих світових компаній; розвинена легка промисловість, машинобудування, суднобудування. За даними ООН, Вейхай двічі визнавали найбільш екологічно чистим містом Китаю, - зазначив Гао Шулян. - Сьогодні наша мета – розвиток міжнародних зв’язків, налагодження співробітництва з українськими партнерами. Ми знаємо, що Миколаїв славиться своїми фахівцями у суднобудівній галузі, можемо розпочати наше співробітництво у галузі освіти та науки.

Мер Миколаєва  Олександр Сєнкевич запевнив, що миколаївці із задоволенням поділяться своїми напрацюваннями та завжди готові отримувати новий досвід.

-         Наш науково-педагогічний потенціал – один з найвищих у світі. Сподіваюся, що наше співробітництво не лишиться на папері, а розвиватиметься на рівні обміну технологіями, інформацією, та навіть виробничими потужностями, - підкреслив керівник Миколаєва.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_8/18082018_6)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: