Мапа порталу

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич розповів про результати робочої поїздки до Житомира

Днями міський голова Олександр Сєнкевич відвідав з робочим візитом Житомир, де зустрівся з мером міста Сергієм Сухомлиним, а також з керівником автобусного напрямку трамвайно-тролейбусного управління Житомира.

Житомиряни презентували власний досвід у сфері пасажирських перевезень, а також  поділились напрацюваннями щодо процедури придбання автобусів в лізинг.

- Міський голова знайшов порозуміння з депутатським корпусом у напрямку придбання нового громадського транспорту. Депутати підтримали його ініціативу, тому зараз Житомир пішов далеко вперед за деякими напрямками розвитку. Ми відвідали місто, щоб  отримати інформацію: як саме вони придбали в лізинг автобуси. Наразі 17 одиниць транспорту вже придбано, ще 23 планують отримати найближчим часом. Житомирські колеги надали нам технічну документацію для ознайомлення, ці копії документів будемо використовувати у подальшій роботі, - поінформував Олександр Сєнкевич.

У Житомирі придбали автобуси марки «МАЗ 206». Весь муніципальний транспорт обладнаний валідаторами. Запроваджено електронний квиток. Оплачувати проїзд можна не лише готівкою чи електронним квитком, але й безконтактною банківською карткою. Нову технологію Житомирська міська рада впроваджує спільно з компанією Visa. 

- Вони замовили такі ж автобуси, які має намір придбати і Миколаїв. Але ми лише починаємо працювати у цьому напрямку. Також вдалося поспілкуватися з житомирянами та дізнатися їх думку щодо придбання нових автобусів. Вони задоволені. Сподіваюсь що найближчим часом і нашим містом почнуть курсувати сучасні автобуси європейського стандарту якості та комфорту.

Міський голова додав, що інформацію, отриману в результаті робочої поїздки, планує представити депутатам міської ради.

- Плануємо також винести на депутатську комісію питання щодо придбання 20-ти автобусів для м. Миколаєва. Це пілотний проект з метою розвитку автобусного комунального сполучення.

Крім вивчення досвіду організації громадського транспорту, було розглянуто функціонування ряду інших не менш важливих сфер життєдіяльності міста. Зокрема, обговорені питання галузі будівництва та впровадження енергозберігаючих технологій.

- Також ми дізналися про порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури в м. Житомирі, бо насправді це той внесок, який сплачує забудовник або підприємство, яке займається будівництвом житла. Рішення дозволить підвищити інвестиційну привабливість м. Миколаєва. Спілкувались і про  енергозбереження. Житомир заявив про амбітні плани стати першим містом в Україні, яке повністю перейде на енергозберігаюче LED-освітлення. Ми хочемо перейняти їх досвід і провести таку ж реформу, - резюмував Олександр Сєнкевич.

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_8/16082018_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: