Мапа порталу

Міська комісія з питань ТЕБ та НС рекомендувала підготувати проект рішення на виконком щодо виділення коштів на ремонт каналізаційного колектора по вул. Айвазовського

У вівторок, 14 серпня, під час засідання комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій директор МКП “Миколаївводоканал” Борис Дуденко доповів про хід аварійно-відновлювальних робіт на самопливному каналізаційному колекторі по вул. Айвазовського.

Борис Дуденко розповів, що колектор вийшов з ладу через стан мережі, якій близько 38 років. Верхній прошарок колодязю зруйнувала сульфатно-газова корозія. Через те, що колектор на 90% засмічений, немає можливості провести телеінспекцію.

- Протяжність колектора складає 1 км 100 м. Аварія сталася 27 червня. При ліквідації провалу утворилися ще 7, їх загальна довжина складає 180 м. Днями виконком міської ради погодив рішення про виділення МКП "Миколаївводоканал" з матеріального резерву міста 72 метрів труби з метою забезпечення аварійно-відновлювальних робіт На жаль, цього замало, - сказав керівник КП.

Вартість заміни колектора по вул. Айвазовського складає близько 9 млн грн. Їх планували отримати з резервного фонду міського бюджету. Для цього події мають присвоїти кваліфікацію “НС місцевого рівня реагування”. Однак, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Олександр Герасіменя повідомив, що цій ситуації можуть надати тільки об'єктовий рівень, оскільки більш ніж на три доби водопостачання не припинялося.

Обговоривши питання, комісія рекомендувала управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради підготувати проект рішення на виконком міської ради про виділення коштів з міського бюджету з метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації на самопливному каналізаційному колекторі по вул. Айвазовського.

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_8/14082018_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: