Мапа порталу

В акваторії Південного Бугу виявлено факт масової загибелі риби: комісія ТЕБ і НС доручила КП “Центр захисту тварин” утилізувати водні біоресурси

У вівторок, 14 серпня, відбулось чергове засідання комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, у ході якого було визначено план заходів, спрямованих на ліквідацію наслідків масової загибелі риби на р. Південний Буг.

Нагадаємо, за інформацією управління Державного агенства рибного господарства у Миколаївській області, 13 серпня в Центральному районі м. Миколаєва (міський пляж «Стрілка») в акваторії р. Південний Буг було зафіксовано випадок масової загибелі водних біоресурсів. На обстеженій території площею 105 м2 виявлено 1740 екз. загиблого бичка розміром від 5 до 15 см.

- На гарячу лінію управління Державного агенства рибного господарства надійшло повідомлення про виявлення загиблої риби. Було створено комісію, до якої увійшли працівники Держпродспоживслужби, міської лікарні ветеринарної медицини та управління Державного агенства рибного господарства. Провели виїзд на місце,  обстежили територію. У результаті виявлено 12 екз. бичка на 1 м2. Відібрано для аналізу проби води з водойми. Наразі чекаємо на результати, - поінформував начальник протиепізоотичного відділу Миколаївської міської державної лікарні ветеринарної медицини Олег Ешану.

Під час засідання комісії було озвучено пропозиції щодо ліквідації наслідків події. Так, рятувальним службам, які знаходяться на міських пляжах, комісія доручила повідомляти про виявлення фактів загибелі риби Держпродспоживслужбі, а також визначила комунальне підприємство, яке буде займатись утилізацією водних біоресурсів.

- Пропонується КП “Центр захисту тварин” утилізувати водні біоресурси шляхом спалювання у крематорії. Балансоутримувачу парку Перемоги - збирати рибу,  утилізувати - в КП "Центр захисту тварин". Потім КП повинно надати звіт про виконання, - зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Олександр Герасіменя.

Головною причиною мору риби називають сірководень, рівень якого внаслідок діяльності людини останнім часом суттєво зріс.

- Наразі чекаємо на результати лабораторного аналізу. Скоріш за все, такою причиною став сірководень, рівень якого внаслідок діяльності людини останнім часом суттєво зріс. Слід також зазначити, що 2018 рік є маловодним, внаслідок чого підвищується солоність води, - зазначив представник міської державної лікарні ветеринарної медицини.

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_8/14082018_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: