Мапа порталу

Олександр Сєнкевич: "Наше спільне завдання - змінити міське середовище, зробити його максимально комфортним для миколаївців"

За ініціативою Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича продовжується практика виїзних робочих нарад у районах Миколаєва, присвячених благоустрою міського простору.

У понеділок, 13 серпня, мер Миколаєва разом із заступником Олександром Омельчуком, директором департаменту міського голови Юлією Литвиновою, головами адміністрацій районів Олександром Цукановим, Віктором Дмитруком, Світланою Гладун, Олександром Березою, керівником департаменту житлово-комунального господарства Віталієм Кузнецовим, директором КУ «Агенція розвитку Миколаєва» Віталієм Вороновим, директором КП «ЕЛУ автодоріг» Наталією Горбенко здійснили об’їзд Заводського району.

Голова району Віктор Дмитрук розповів, що на 2018 рік адміністрацією було заплановано благоустрій трьох зелених зон, закріплених за місцевою адміністрацією, продемонстрував розроблені проекти. Учасники наради на місці оглянули, як проходять роботи у скверах на перетині вулиць Наваринської та Рюміна; вулиць Білої та Генерала Карпенка; на вул. Генерала Карпенка (від вул. Білої до вул. Дачної).

Підрядники виконують капітальний ремонт тротуарів та облаштування зон відпочинку. Територію скверів впорядкують, висадять зелені насадження, організують зони відпочинку та встановлять лавки, урни, цікаві малі архітектурні форми, облаштують нове освітлення.

-         Для того, щоб городянам було зручно та комфортно на території Заводського району, плануємо створити для цього всі умови, - розповідає Віктор Дмитрук. – Так, у скверах передбачено облаштування цікавих локацій, елементів ландшафтного дизайну тощо. На впорядкування цих трьох зелених зон та прилеглої території заплановано 2,5 млн грн.

Олександр Сєнкевич проінспектував хід виконання робіт та зробив деякі зауваження.

-         Якщо ми здійснюємо капітальну реконструкцію скверів та витрачаємо на це кошти, в результаті маємо отримати сучасний та привабливий міський простір. Слід враховувати найменші деталі. Наше спільне завдання - змінити міське середовище, зробити його максимально комфортним для миколаївців. Сподіваюся, вже до Дня міста ми побачимо оновлені місця відпочинку городян, - відзначив мер.

При цьому керівник міста ще раз нагадав, що всі сквери та парки, які реконструюють у Миколаєві, мають бути обладнані системою автополиву. Також Олександр Сєнкевич доручив управлінню містобудування та архітектури міської ради розробити стандартний список характеристик для проектувальників скверів та парків Миколаєва.

-         Це має бути пам’ятка від управління архітектури, де враховані всі питання стосовно бордюрів, освітлення, поливу, зелених насаджень тощо. Коли у вас отримують технічне завдання на проектування, ви передаватимете цей документ для врахування у роботі, - підкреслив мер.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_8/14082018)

 

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: