Мапа порталу

40 дизайнерів і художників показали своє бачення «картки Миколаївця»

40 авторів подали більше 90 варіантів дизайну майбутньої соціальної картки містянина, яку планують впровадити у Миколаєві. Серед конкурсантів багато молодих миколаївських дизайнерів і художників, в тому числі відомі в Україні імена.

Протягом двох тижнів, всі бажаючі надсилали своє бачення «картки миколаївців». У ніч з неділі на понеділок, 13 серпня, закінчився останній термін прийому заявок учасників.

«Ми отримали велику кількість професійних і концептуальних робіт щодо візуального оформлення муніципальної картки. Це говорить про значну зацікавленість миколаївців у проекті. Є оригінальні рішення, є запозичені. І дуже багато тотожних ескізів. Як правило, це традиційні символи, які безпосередньо асоціюються з Миколаєвом: вода, якір, річка, яхта і вітрила. Деякі автори зробили ухил на місцеві визначні пам'ятки: скульптурні пам'ятники і знакові архітектурні споруди. Але, є й такі учасники, хто запропонував по-новому переосмислити місто. Придумали слоган і його використання у повсякденному житті. А потім оформили все це у яскраву презентацію. Тепер справа за малим - вибір переможця», - коментує конкурс менеджер з комунікацій КУ «Агенція розвитку Миколаєва» Євген Гомонюк.

На першому етапі, всі подані макети пройдуть відбір на відповідність вимогам технічного завдання конкурсу. Після чого будуть передані журі для оцінювання.

«Надіслали живопис, фото і графіку. Але до багатьох фотографічних робіт залишилися питання. Вочевидь, що деякі «автори» зловжили довірою організаторів і просто взяли чужі фотографії з інтернету», - зазначає Євген Гомонюк.

Згідно з технічним завданням конкурсу, до розгляду приймаються будь-які варіанти графічного оформлення пластикової «картки Миколаївця» (ID-картка, електронний квиток, повноцінний платіжний інструмент). При цьому, всі надіслані роботи повинні бути авторськими, в тому числі це стосується використаних фотографій. Не останнє значення також мають технічні параметри: формат файлу і якість зображення, що може легко відтворюватися при масштабуванні і друку.

Агенція розвитку Миколаєва

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: