Мапа порталу

Чи були законними дії департаменту ЖКГ щодо визначення управляючої компанії та підписання договорів? Юридичний департамент отримав доручення вивчити питання та підготувати свої висновки

Виконком міської ради прийняв рішення звернутися до міського голови з проханням доручити юридичному департаменту міської ради підготувати проект позову до суду або надати інший висновок стосовно законності визначення управляючої компанії та підписання договорів про обслуговування житлового фонду мкр. Соляні, Інгульського і Корабельного районів департаментом ЖКГ міської ради.

Таку пропозицію вніс на розгляд член виконкому Володимир Тимошин.

-   Відповідно до рішення виконкому у 2016 році департаменту житлово-комунального господарства було доручено організацію проведення конкурсу, але приймати рішення та затверджувати управляючу компанію, підписувати договори не доручалося. Тому юридичний департамент має підготувати позов, щоб суд вирішив цю суперечність та визнав незаконними накази департаменту ЖКГ щодо визначення управляючої компанії «Місто для людей - Миколаїв». Пропоную, щоб юридичний департамент доповів на наступному засіданні виконкому про суть та основні норми закону, на який вони посилатимуться при поданні позову, - відзначив він.  

Олександр Сєнкевич нагадав, що на даний час триває робота тимчасової контрольної комісії, яка має розібратися і з цим питанням. Він запропонував дочекатися результатів цієї роботи, ознайомитися з висновками, які будуть оформлені в документ, а потім приймати якісь рішення. Проте міський голова відзначив, що не може не підтримати члена виконкому та поставив звернення на голосування. Враховуючи доповнення присутніх членів виконкому, юридичний департамент має підготувати проект позову або надати іншу юридичну інформацію.

Наступного четверга буде скликано позачергове засідання виконкому, на якому і розглянуть інформацію юридичного департаменту міської ради.

Коментуючи ситуацію, яка склалася навколо конкурсу на визначення управляючої компанії для обслуговування житлових будинків мкр. Соляні, Інгульського і Корабельного районів, Олександр Сєнкевич відзначив, що у нього є питання до господарської діяльності ЖЕКів:

-   Якщо ЖЕКи вважають результати конкурсу недійсними, навіщо вони повідомляють своїм працівникам про звільнення? Хто давав таке розпорядження? Я хочу, щоб цих людей покарали відповідно до закону, - сказав міський голова.

При цьому він наголосив, що ЖЕКам ніхто не заважає провести роботу з мешканцями та переконати їх укласти договори на обслуговування по кожному будинку:

-   Я проти свідомого заниження тарифів з бажанням потім компенсувати собі цю нестачу коштів за рахунок міського бюджету. Створення альтернативних управляючих компаній стимулює конкуренцію на ринку праці: двірники, слюсарі та інші фахівці зможуть обирати місце роботи та конкурентну зарплатню. Кошти, сплачені людьми за квартплату, будуть використовуватися ефективно, а не так, як нинішніми «горе-ЖЕКами».

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_8/10082018_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: