Мапа порталу

Ситуація критична: Олександр Сєнкевич про догляд за зеленим господарством міста

У середу, 18 липня, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провів нараду щодо догляду за зеленими зонами міста, робіт з санітарної обрізки дерев та ліквідації аварійних насаджень.

До участі у заході запросили голів адміністрацій районів міста, керівника управління екології департаменту житлово-комунального господарства міськради Володимира Корчагова, представників підрядних організацій, які займаються зазначеними роботами у Миколаєві:

-  ТОВ «Миколаївзеленгосп» (обслуговують проспект Центральний, вул. Чкалова, вул. Пограничну, проспект Богоявленський, вул. 68 Десантників, вул. Кузнецьку, площу Соборну, сквер Манганарієвський, сквер Каскадний, територію Інгульського району)

-  Проектбудсервіс-ЮГ (обслуговують парк Т.Г. Шевченка, парк Юних героїв, парк Спортивний, сквер Бойової слави, сквер Чорноморський, сквер Солдата, сквер Веселинівський, практично всі сквери Корабельного району, територію перегону).

 - ФОП Бутук (обслуговують сквер Ради Європи, сквер Каштановий, сквер ім. Ю.І. Макарова, сквер В.Чорновола, Турецький фонтан).

Також до обговорення долучилася мешканка Миколаєва Марина Любченко, яка, нагадаємо, стала переможцем тематичного флешмобу, що проводився у групі Contact Center при Миколаївській міській раді у фейсбук. Активна і небайдужа городянка підготувала презентацію, щоб наочно продемонструвати недоліки, які були зафіксовані при санітарній обрізці дерев у місті, проблеми, пов'язані з доглядом за зеленими зонами.

Мер поставив виконавцям чіткі задачі щодо наведення ладу у зеленому господарстві міста. Так, Олександр Сєнкевич звернув увагу на неналежну якість покосу трави, недоглянуті дерева, недотримання правил догляду за насадженнями.

-   Ситуація із зеленими насадженнями у Миколаєві критична, якщо не сказати ще гірше. Так, у нашому місті практично немає хороших газонів. Я доручив, щоб при облаштуванні нових зелених зон обов’язково передбачали систему автополиву, а щойно висаджені дерева мають бути з крапельним зрошуванням. У всіх проектах з реконструкції парків чи скверів слід враховувати ці вимоги! – підкреслив мер Миколаєва.  

Олександр Сєнкевич поставив завдання активізувати роботу щодо ліквідації сухих та аварійних дерев, відзначивши, що їх кількість у місті надзвичайно велика.

- Ми висаджуватимемо нові дерева. Вони мають бути з легкою кореневою системою, що не руйнуватиме наші тротуари. Мені, наприклад, подобаються клени, які зростають у сквері Ради Європи, декоративні червонолисті сливи, генетично модифіковані тополі, що швидко ростуть та не є алергенними, - додав міський голова.     

Звертаючись до представників підрядних організацій, Олександр Сєнкевич попередив, що робота має виконуватися якісно та ефективно.

На догляд за міським зеленим господарством виділяються колосальні кошти - 24 млн грн., а подивишся на наші газони - цього не видно, - сказав мер. – Моя позиція однозначна: ті, хто нехтує своїми обов’язками, у Миколаєві працювати не будуть!

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_7/18072018_1)

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: