Мапа порталу

"Ми знайшли вихід, хлор буде," - Олександр Сєнкевич повідомив про врегулювання ситуації з поставками хлору на МКП "Миколаївводоканал"

17 липня під час чергової 40-ї сесії Миколаївської міської ради мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив, що вихід із ситуації, яка склалася внаслідок припинення поставок хлору для МКП «Миколаївводоканал», знайдено.

Ми знайшли вихід, хлор буде, все буде добре, - підкреслив керівник міста. - Пізніше директор підприємства детально доповість про ситуацію. Проблема виникла через те, що підприємство «Дніпроазот», яке належить приватним структурам, вимагає у держави зниження тарифу на газ. Держава не дає зниження, говорячи, що приватне підприємство має діяти на загальних умовах. «Дніпроазот» закривається, припиняючи відпуск хлору всім водоканалам України. Ситуація по всій країні однакова та контрольована.

При цьому мер Миколаєва зазначив, що проблеми можна було уникнути.

-   Знаючи, що у нас є проблема, наприклад, впаде будинок, ми повідомляємо, що ось у нас буде надзвичайна ситуація. А у відповідь отримуємо – от впаде, тоді буде надзвичайна ситуація. А попередження таких ситуацій в нашій країні не існує. Хочу пояснити присутнім: у нас щороку проходить закупівля хлору на наступний рік. Якщо такий тендер відбувся, більше ні в кого замовити послуги з постачання хлору не можна.  У такому випадку треба розривати договір, оголошувати новий тендер, виходити на нову процедуру закупівлі. Весь процес займає біля двох місяців. А хімічної речовини у нас лишилося на сім днів, - констатував міський голова.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: