Мапа порталу

«Миколаїв має бути безпечним, насамперед, для людей!» - віце-мер Юрій Степанець прокоментував ситуацію щодо блокування роботи комунального підприємства «Центр захисту тварин»

У вівторок, 17 липня, заступник Миколаївського міського голови Юрій Степанець та директор комунального підприємства «Центр захисту тварин» Олександр Голобродський провели брифінг щодо ситуації, яка днями сталася на підприємстві.

Нагадаємо, що учора, 16 липня, роботу «Центру захисту тварин» заблокувала група громадян, які протестували проти евтаназії хворих та агресивних тварин. При цьому протестувальники робили спроби проникнути на територію підприємства, облили зеленкою одного з працівників.

Правоохоронні органи зареєстрували провадження, проведуть слідчі заходи та нададуть свої висновки.

За словами Юрія Степанця, на підприємстві працює комісія у складі кінологів та фахівця-ветеринара. Спеціалісти протестували тварин, які утримуються у вольєрах на території підприємства. Проведено аналізи та виявлено тварин, які мали ознаки різних захворювань, у тому числі, носіїв небезпечної хвороби – дирофіляріозу, або визнані агресивними, а отже, не можуть бути випущені на вулицю. Саме цих собак і піддали евтаназії. Робота проведена в рамках чинного законодавства.

Як зазначив керівник «Центру захисту тварин» Олександр Голобродський, із 129 тварин, які утримувались на підприємстві, приспати на підставі висновків комісії довелося 70 собак. На даний час лишилося 58 тварин, адже одну вже віддали на «усиновлення».

Юрій Степанець додав, що до міської ради систематично надходять скарги на агресивну поведінку собак на вулицях Миколаєва.

-         Не було жодного тижня, аби городяни не скаржились: іноді надходить п’ять скарг протягом дня. Миколаївці нарікають, що через агресивних тварин не можуть потрапити до власного дому, їхати містом на велосипеді, гуляти з дитиною. Ви знаєте, що були навіть випадки нападу собак зі смертельними наслідками. Як заступник міського голови, наполягаю, що Миколаїв має бути безпечним, насамперед, для людей! – заявив віце-мер.

Олександр Голобродський додав, що підприємством налагоджена взаємодія з лікарнею швидкої медичної допомоги, обласною дитячою лікарнею.

-         Домовленість полягає у тому, що нам повідомляють про кожен факт нападу собаки на людину. Це необхідно для того, щоб ми могли оперативно відреагувати, відловити тварину та помістити її під нагляд. Минулої неділі від лікарняних закладів надійшло дві заявки про те, що до них звернулися люди, постраждалі від укусів собак: в мкрн Північний прикра ситуація сталася з дитиною, а у самому центрі міста – на перехресті вул. Шевченка та вул. Соборної – зграя собак напала на дівчину. Це статистика лише одного дня, - констатував керівник «Центру захисту тварин».

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_7/170718)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: