Мапа порталу

"Кращий вихід - створити ОСББ, самостійно управляти та обслуговувати свій будинок", - Олександр Сєнкевич про результати конкурсу на обслуговування житлових будинків у Миколаєві

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич доручив заступнику директора департаменту ЖКГ Олександру Рєпіну роз'яснити городянам та представникам ЗМІ, чому конкурсною комісією для обслуговування житлових будинків в Інгульському, Корабельному районах та мікрорайоні “Соляні” була обрана приватна компанія, лише віднедавна зареєстрована в Миколаєві.

При цьому керівник міста зазначив, що конкурс на визначення керуючої компанії – це не примха департаменту ЖКГ, а вимога Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

- У той же час, рішення комісії – це не догма, не остаточне рішення без права на оскарження. Згідно закону, якщо жителі будинку не визначились з тим, хто буде обслуговувати їх будинок, це повинен зробити департамент ЖКГ, що він і зробив, подобається це комусь, чи ні. І я, як міський голова, не збираюсь в угоду комусь впливати на рішення комісії, чого не робив і до цього, - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці мера у мережі фейсбук.

Олександр Сєнкевич зауважив, що як і багато інших миколаївців, поставив питання департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради, чому так вийшло, що комісія обрала саме цю компанію.

Я відповіді почув. Мене, і як міського голову, і як миколаївця, який живе в багатоквартирному будинку в Інгульському районі, вони задовольнили. Але я хочу, аби ці відповіді почули всі жителі нашого міста, тому прошу голову комісії, заступника директора департаменту ЖКГ Олександра Рєпіна в найближчий час провести брифінг на цю тему, а наших шановних журналістів – максимально розпитати пана Рєпіна по цьому питанню, щоб всім все стало зрозуміло, чому саме ця компанія та звідки вона, чому саме такий тариф, а не інший, щоб тим політичним силам, які вирішили на цій темі або попіаритись, або розпочати передвиборчу гонку, не було більше можливості розповсюджувати маніпуляції, - відзначає міський голова.

Олександр Сєнкевич констатував, що замість сліпо виступати за ЖЕКівську монополію, варто подивитись, а може ця компанія буде краще справлятись зі своєю справою, ніж ЖЕКи? 

- Якщо жителі будинку не хочуть, аби їх обслуговувала саме ця компанія, вони мають право впродовж 2 місяців визначитись з іншою – наприклад, з тим комунальним ЖЕКом, який обслуговавав їх будинок раніше. Але потім не треба нікому скаржитись, що ЖЕК нічого не робить. Все більше, ніж просто. Є ще більш кращий вихід – створити ОСББ, самостійно управляти та обслуговувати свій будинок, більше нічого не чекати від ЖЕКу та на власний розсуд встановлювати тариф. І я би бажав, аби ті депутати та політики, які взялись робити гучні заяви, краще б направили свою енергію на те, аби допомогти своїм виборцям, за яких вони так турбуються, створити ОСББ в своїх будинках, чим ми займаємось останні роки та від чого ще не було жодних нарікань від миколаївців, - підсумовує керівник міста.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: