Мапа порталу

В рамках співпраці з Європейським інвестиційним банком Миколаїв може отримати 15,7 млн євро для реконструкції системи водопостачання та водовідведення

23 травня, під час спілкування з Президентом України Петром Порошенком Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич попросив Главу держави сприяння у реалізації проекту ремонту очисних споруд, який фінансується за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку.

Петро Порошенко відгукнувся на прохання міського голови та 11 липня підписав розпорядження про делегацію України для участі у переговорах з Європейським інвестиційним банком щодо продовження фінансової угоди по проекту “Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв”

Про це повідомив Олександр Сєнкевич на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

- Гарна новина для Миколаєва сталась сьогодні: Президент України Петро Порошенко відгукнувся на наше прохання та підписав розпорядження про делегацію України для участі у переговорах з Європейським інвестиційним банком щодо продовження фінансової угоди по проекту “Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв” (http://www.president.gov.ua/documents/1032018-rp-24498). Проект з різних причин не реалізовували з 2013 по 2016 рр. В результаті строк його фінансування був закінчений в кінці минулого року, що означало втрату нами як кредитних, так і грантових грошей на реконструкцію та ремонт наших водомереж та інфраструктури КП “Миколаївводоканал”. Завдяки нашій наполегливості та підтримці Президента України нам вдалось продовжити проект, що означає отримання нами 5,11 млн євро від фонду “Е5Р” на заміну насосного обладнання, завдяки якому ми з вами отримуємо воду в своїх домівках та які вже дуже давно потребують оновлення. Я підкреслюю – грантових грошей, тобто безповоротних. Підписання важливого для міста документу означає отримати на вигідних умовах ще 10,54 млн євро кредитних грошей від Європейського інвестиційного банку, завдяки яким ми зможемо відремонтувати та модернізувати важливі для нашого міста інфраструктурні об’єкти: Галіцинівські очисні споруди каналізації та очисні споруди водопроводу.

Олександр Сєнкевич зазначив, що реалізація проекту призведе до покращення ефективності систем водопостачання та водовідведення у Миколаєві,  а також матиме позитивний вплив на навколишнє середовище та стан здоров’я населення.

Нагадаємо, 19 червня у Миколаєві офіційно презентували реконструйовану будівлю решіток Галицинівських споруд каналізації МКП «Миколаївводоканал». Роботи проведені в рамках проекту «Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаєві», який реалізується спільно з Європейським інвестиційним банком.

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_7/12072018_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: