Мапа порталу

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич пропонуватиме депутатам міської ради затвердити Положення про місцеві ініціативи

В Миколаєві розроблено проект Положення про місцеві ініціативи, який надає мешканцям міста більших можливостей для вирішення проблемних питань обласного центру. Про це  11 липня розповів мер Олександр Сєнкевич під час спільного засідання громадських рад.

Міський голова відзначив, що в документі надається визначення місцевої ініціативи.

- Це одна із форм участі членів територіальної громади міста Миколаєва у здійснені місцевого самоврядування. Згідно з проектом Положення місцева ініціатива – це офіційна письмова пропозиція з питань, які відносяться до відання органів місцевого самоврядування. Вона виноситься для розгляду на відкритому засіданні Миколаївської міської ради для подальшого прийняття відповідного рішення, - сказав Олександр Сєнкевич.

Мер також зазначив, що місцева ініціатива може бути внесена мешканцями Миколаєва, яким виповнилося 18 років.

За його словами, вказаним Положенням також визначена процедура внесення місцевої ініціативи, її обговорення та питання, що стосуються правових наслідків її розгляду.

Наразі документ передано до юридичного департаменту для підготовки відповідних висновків.

- Я буду ініціювати розгляд проекту даного Положення на депутатських комісіях та його затвердження міською радою, - додав міський голова, підкресливши, що прийняття такого документу дасть поштовх розвитку демократії та громадського суспільства.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_7/110718_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: