Мапа порталу

Складні житлові проблеми, важливі соціальні питання та їх оперативне вирішення: як відбувся особистий прийом міського голови Олександра Сєнкевича

У середу, 11 липня, міський голова Олександр Сєнкевич провів особистий прийом громадян, вирішуючи їх нагальні питання. Зі своїми проблемами до керівника міста звернулось чимало миколаївців, серед них керівники ОСББ, пенсіонери, особи, які виявили активність і небайдужість до загальногромадських проблем.

Для оперативного вирішення порушених питань та надання фахових роз’яснень до участі у прийомі громадян долучилися директор департаменту міського голови Юлія Литвинова, перший заступник директора департаменту ЖКГ Віталій Кузнєцов, керівники відповідних структурних підрозділів міської ради.

Більшість проблем, з якими прийшли миколаївці, стосувались ремонту покрівлі над квартирою заявника, безоплатного встановлення індивідуальних лічильників газу, санітарної обрізки дерев, можливості розміщення гаража на території ОСББ, стану ізоляції трубопроводів теплових мереж у багатоквартирному будинку, самочинного будівництва та незаконного захоплення земельної ділянки.

З кожного питання надані відповідні роз’яснення та рекомендації.

По допомогу до міського голови звернулась мешканка багатоквартирного будинку Людмила Степанівна. За її словами, три роки тому, у багатоповерхівці, де вона проживає, здійснили капітальний ремонт покрівлі. Однак виконали його неякісно. З часом вода почала знову протікати по стінах квартири.

- Протягом останніх трьох років я неодноразово зверталася до ЖКП “Південь” та в інші інстанції.  Працівники ЖКП виїжджали на місце, однак результату немає. Дах як протікав, так і протікає, - розповідає Людмила Степанівна.

Олександр Сєнкевич доручив  першому заступнику директора департаменту ЖКГ Віталію Кузнєцову, представникам ЖКП “Південь”, технагляду та підрядної організації, яка виконувала ремонт покрівлі, у найкоротший термін здійснити виїзд на місце та проінспектувати об’єкт. За результатами перевірки винних мають притягнути до відповідальності.

- Тут є вина підрядної організації, яка виконувала ремонт, та представників технагляду, які приймали роботу. Питання на особистому контролі у мене та департаменту ЖКГ. Якщо виявиться, що хтось на цьому отримав особисту вигоду, його негайно буде покарано. Така безвідповідальність є неприпустимою, - підкреслив Олександр Сєнкевич.

Мешканець будинку по вул. Дачній, 21 звернувся до міського голови одразу щодо декількох особистих питань. Одне з них стосувалось заміни вікон у багатоповерхівці.

- Ми з іншими мешканцями створили ОСББ та намагаємось своїми силами проводити ремонтні роботи у будинку, наводити лад на прилеглій території. Ми не можемо вирішити всі питання одночасно, нам потрібна допомога. Понад 60 років наш будинок ніхто не ремонтував. Зараз є проблема із заміною вікон. Народний депутат Борис Козир, обраний від нашого округу, обіцяв сприяти, - зазначив миколаєвець.

Олександр Сєнкевич уважно вислухав заявника та надав відповідні доручення керівникам структурних профільних підрозділів.

Нещодавно у групі “Contact Center при Миколаївській міській раді” було оголошено флешмоб, під час якого містяни розміщували повідомлення з адресами, біля яких є сухі та пошкоджені дерева. Флешмоб було проведено  1-2 липня, до участі у ньому долучилася майже сотня небайдужих городян.

На прийом до Олександра Сєнкевича прийшла переможниця флешмобу  Олена Миколаївна, яка розмістила найбільше повідомлень.

Олександр Сєнкевич подякував Олені Миколаївні за активну громадянську позицію та відзначив, що  місто стає чистішим і красивішим завдяки відповідальним містянам, уважним до спільних проблем.

- Дякую за виявлену Вами ініціативу. Сподіваюся, що ми й надалі  будемо плідно співпрацювати, - сказав мер.

Олександр Сєнкевич нагадав, що ініціює створення комунальної установи "Парки", яка буде виконувати та контролювати роботи з благоустрою скверів, парків та зелених зон на території міста.

- Переконаний, що за всі зелені зони у Миколаєві повинна відповідати одна організація. Думаю, що доцільно також створити окрему групу у соціальній мережі Facebook, метою якої було б оперативне реагування фахівців управління екології на заяви про пошкоджені дерева. Флешмоб довів, що миколаївцям небайдужа доля зелених насаджень у місті, - резюмував Олександр Сєнкевич.

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_7/11072018_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: