Мапа порталу

У Заводському районі відбувся черговий об'їзд учасників екопроекту "Міські квіти. Літо-2018"

У Заводському районі триває десятий еко-проект «Міські квіти. Літо-2018», в рамках якого проходять конкурси  «Квіти біля будинку», «Квіти на балконі», «Підприємство-сад», «Квіти біля школи», «Мій квітучий дитячий садок».

Днями, відбувся черговий об'їзд учасників, які своїми руками створюють квіткові композиції біля своїх будинків.

Так багато років поспіль у номінації «Квіти біля школи» бере участь колектив загальноосвітньої школи № 18 (директор Ніна Колечко). Під гаслом «З любов’ю до школи» вчителі, діти висаджують квіти на прилеглій до школи території.

Вздовж паркана школи, де раніше була недоглянута ділянка, учні 1-А класу висадили квітник з петунії, герані, бруслини, ірису. При вході в школу всіх відвідувачів ласкаво зустрічають висаджені ялівець, юка, хоста, лілії, гвоздики, півонії. Приємно вражає ботанічний сад школи, в якому також ростуть магнолії, самшит, жасмин, горобина, дуб, липа, береза, ялиця, сосна, ромашки, а в ставку, теж зробленому руками ентузіастів-вчителів на чолі з директором, гордо плавають латаття.

Ще один учасник конкурсу в номінації «Мій улюблений дитячий садок» - це дошкільний навчальний заклад № 118 «Соколятко» (завідуюча Ірина Абікулова). Кожній групі відведені ділянки, на яких діти разом з вихователями вирощують різноманітні квіти – троянди, іриси, турецьку гвоздику, кактуси, герань, півонії, лілії. Навіть висаджений свій город, на якому ростуть полуниця, помідори, огірки, картопля, горох, кабачок, редис. У садочку створили затишну атмосферу у національному стилі - виготовлені криниця, млин і хатинка. 

Своїми яскравими, різнокольоровими балконами городян радують Людмила Муха, яка проживає по вул. Генерала Карпенка, 25 та Валентина Гусаренко з вул. Лазурної, 52, яка багато років поспіль бере участь у конкурсі.

В цьому році багато учасників в номінації «Квіти біля дому», які біля своїх будинків висаджують багато різноманітних квітів - троянди, лілії, іриси, ромашки, петунії, гібіскуси і т.і. Мешканці багатоповерхівок висаджують на прибудинковій території різноманітні дерева: мигдаль, сакуру, туї, берест, шовковицю, акацію, липу, бузок, березу, чагарники жасмину. Усі квіткові композиції -  творіння рук ентузіастів  Олени Лаврінович, Івана Кургана, Валентина Козаченко, Валентина Череднюк з вул. Лазурної, 28, членів ОСББ «50, вул. Лазурна, 50-А вул. Лазурна», голови правління Людмили Домарацької, та активістки Лариси Водян, Тетяни Беліченко, Віталія Щепіло з вул. Лазурної,52. 

Прибудинкова територія ОСББ «Лазурна - 34, 36, 36-А» (голова Олена Манько) потопає в квітах та зелені завдяки  праці Олени Мачульській, Галині Лавренівій з Лазурної, 36-А, Олені Манько з вул.Лазурної, 34, Тетяні Крикливенко з вул. Лазурної, 36-А, Валентині Казмерчук з вул. Лазурної,36.

Подружжя Якименко Тетяна та Петро з сусіднього будинку по вул. Лазурній, 36-Б під своїми вікнами вже 8-й рік поспіль дбають про висаджений своїми руками оазис з квітів та дерев. Тут прижились різного кольору троянди, півонія, хоста, туя, гібіскус, традесканція, георгіни, кліматіс, лаванда, кіпаріси, ялинка, самшит, лікарські рослини. Глядячи на таку красу їх сусідка Валетина Кравченко вирішила теж взяти участь у конкурсі та виростила на ділянці біля своїх вікон хризантеми, лілії, папоротник.

Цьогоріч, вперше, бере участь у конкурсі в номінації «Підприємство–сад» ресторан «Французький млин» (директор Юрій Штефан). Для гарного відпочинку відвідувачів тут створена затишна атмосфера – на території ростуть туя, ялівець, юка, дикий виноград, троянди.

Нагадаємо, що конкурс «Міські квіти. Літо -2018» в Заводському районі триває все літо.

Адміністрація Заводського району

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/23062018_6)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: