Мапа порталу

Департамент з надання адміністративних послуг міської ради підписав договір про співпрацю з ЧНУ ім. Петра Могили, в рамках якого студенти та випускники ВНЗ проходитимуть практику в ЦНАПі з метою подальшого працевлаштування

У п’ятницю, 22 червня, у міській раді відбулась зустріч Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича з директором Інституту державного управління Чорноморського національного університету ім. Петра Могили Володимиром Ємельяновим та директором департаменту з надання адміністративних послуг міської ради Дмитром Лазарєвим, у ході якої сторони уклали договір про співпрацю.

Договір передбачає співробітництво щодо проведення практики студентів Інституту державного управління ЧНУ ім. Петра Могили на базі департаменту з надання адміністративних послуг міської ради.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич відзначив, що на сьогоднішній день міська влада зацікавлена у підвищенні кваліфікації посадових осіб та залученні нових кадрів.

- Важливою умовою та первинною сходинкою саморозвитку особистості є внутрішня потреба у навчанні та пізнанні нового. Люди, які сьогодні є посадовими особами у міській раді повинні повсякчасно вдосконалювати свої знання, - сказав міський голова.

За словами Олександра Сєнкевича, здатність швидко пристосовуватись до змін, професіоналізм, відповідальність, наполегливість та бажання працювати для людей - сьогодні основні вимоги, які висуваються до посадовців.

- Хотілось би, щоб громадяни, які мають бажання працювати на державній службі розуміли, що вони не будуть отримувати велику зарплату, можливо не будуть мати найкращий соцпакет, який можуть запропонувати керівники приватних компаній. З іншого боку, вони повинні розглядати роботу у міській раді як місце, у якому є можливість здобути нові знання та навички, отримати додаткову освіту, паралельно працюючи у міській раді. Безсумнівно, робота в органах місцевого самоврядування надає корисний досвід, - сказав Олександр Сєнкевич.

При цьому керівник міста зауважив,  що належна заробітна плата за виконану роботу є важливим аспектом у будь-якій галузі, зокрема й у державному управлінні. Оплата праці посадових осіб має відповідати ступеню обсягу його відповідальності.

- Заробітна плата посадової особи має бути на рівні ринкової. У міську раду мають приходити найкращі випускники ВНЗ, які хочуть працювати для свого рідного міста. Люди, які працюють сьогодні у міській раді повинні йти до цієї мети, а не рахувати години до кінця робочого дня, - зауважив міський голова.

Директор Інституту державного управління Володимир Ємельянов зазначив, що більша частина працівників, які працюють на сьогоднішній день у ЦНАПі міської ради додатково навчаються на кафедрі “Публічного управління та адміністрування”.  

- ЧНУ ім. Петра Могили розширює свою базу практики у міській раді, облдержадміністрації та інших структурах, які пов’язані з роботою держслужбовця. Хочу висловити вдячність міському голові, тому що ми бачимо: міська влада зацікавлена у співпраці та відкрита до позитивних змін, - резюмував Володимир Ємельянов.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/22062018_5)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: