Мапа порталу

В рамках співпраці зі Світовим банком КП "Миколаївоблтеплоенерго" завершило роботи по ізоляції 25,4 км повітряних тепломереж

У вівторок, 19 червня, КП «Миколаївоблтеплоенерго» з робочим візитом відвідала наглядова місія Світового банку, щоб ознайомитися з ходом реалізації проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України». 

Про це повідомляє КП «Миколаївоблтеплоенерго» на офіційній сторінці підприємтсва у мережі Фейсбук.

Як відомо, проектом передбачається кредитування шести українських теплогенеруючих підприємств на суму понад 300 мільйонів доларів США. Крім Миколаєва в програмі беруть участь такі міста: Кам'янець-Подільський, Тернопіль, Херсон, Харків і Дніпропетровськ.

Метою проекту є зниження споживання енергоносіїв, а також зменшення викидів СО2 в атмосферу. Миколаїв на реалізацію проекту, який передбачає роботи з заміни ізоляції, реконструкції котельних, встановлення ІТП та ін., отримав $21,7 мільйонів. На даний момент вже завершені роботи по ізоляції 25,4 кілометрів повітряних тепломереж, та розпочаті роботи з встановлення індивідуальних теплових пунктів в житлових будинках Корабельного району.

За словами директора ОКП МОТЕ Миколи Логвінова, в цілому місія залишилася задоволена побаченим. 

– Для нас ці візити перш за все покликані, так би мовити, звірити годинники. Ми отримали зауваження стосовно деяких моментів в реалізації проекту. Є певні проблеми через те, що проект почали реалізовувати лише в минулому році, а мали б набагато раніше. Нам вдалося наздогнати графік, але певні проблеми все ще є, – зазначив Микола Логвінов. 

Також, за його словам, місія допомогла вирішити окремі проблемні питання, виступивши модератором між ОКП МОТЕ та компанією, яка також приймає участь в реалізації проекту, і від неї залежить успішність реалізації проекту реконструкції котельних.

Цього ж дня на КП «Миколаївоблтеплоенерго» завітали представники теплогенеруючої компанії «Termoelectrica», яка є лідером по наданню послуг з опалення в місті Кишинів. Основною метою візиту був обмін знаннями та досвідом. 

– Ми раді були вітати наших колег з м. Кишинів у нас на підприємстві. Це неоціненний досвід та знання, які не знайдеш у підручниках. Ми презентували їм своє підприємство, безпосередньо побували в двох котельних. Вони розповіли і показали, як працюють вони. Під сам кінець була цікава дискусія стосовно окремих питань діяльності теплогенеруючих підприємств. Безумовно, такі зустрічі важливі, – зазначив головний інженер підприємства Кирило Купрій.

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/21062018_7)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: