Мапа порталу

Депутати міської ради ухвалили зміни до Положення про громадський бюджет Миколаєва і міської Програми «Громадський бюджет Миколаєва» на 2017-2020 роки

У середу, 20 червня, у ході засідання сесії міської ради депутати затвердили зміни до Положення про громадський бюджет  Миколаєва і міської Програми «Громадський бюджет Миколаєва» на 2017-2020 роки, вдосконаливши механізми формування та реалізації бюджету участі.  Серед основних нововведень - обмеження участі у конкурсі комунальних установ та організацій, посилення заходів щодо особистого голосування та визначення процедури вирішення спірних питань, які виникають у процесі реалізації громадського бюджету.

Так, проекти, які автори пропонують реалізовувати в комунальних закладах - міських школах та дошкільних навчальних закладах не будуть включатися до розгляду на громадський бюджет. За словами директора департаменту економічного розвитку Тетяни Шуліченко, дане нововведення вступає в дію з 1 січня 2019 року. Проектів, які будуть реалізовані у 2018 році це не стосуватиметься.

- Сьогодні виходить так, що замість того, щоб працювати з депутатами на округах або з профільними управліннями, громадяни подають проект на громадський бюджет, а інші проекти, які пропонують реалізувати не на території цих шкіл, не проходять на етапі голосування. Тобто, передусім ці зміни стосуються комунальних установ та організацій, - пояснив міський голова Олександр Сєнкевич.

У  допрацьованому проекті рішення визначено, що загальний обсяг громадського бюджету  м.Миколаєва не може перевищувати 1 % обсягу доходів загального фонду міського бюджету (без міжбюджетних трансфертів), затвердженого рішенням міської ради про міський бюджет на поточний рік. Обсяг громадського бюджету визначається міською програмою «Громадський бюджет  м.Миколаєва» на відповідний період.

До 70% загального обсягу громадського бюджету будуть направлені на великі проекти. У разі потреби Координаційною радою дане співвідношення може бути змінено.

За обсягом фінансування за рахунок коштів Громадського бюджету  м.Миколаєва проекти розподіляються на великі - від 300 тис.грн. до 1 млн. грн., малі - до 300 тис.грн та соціальні - до 300 тис.грн.

У разі нестачі коштів на реалізацію пропозиції чергового проекту з переліку проектів-переможців кошти залишаються в міському бюджеті.

Експертна група визначає щодо кожного проекту відповідальний виконавчий орган міської ради. У свою чергу, управління містобудування та архітектури та управління земельних ресурсів міської ради додатково здійснює експертизу по кожному проекту відповідно до картки аналізу проекту, форма якої затверджена даним Положенням  і надає висновки визначеному відповідальному виконавчому органу протягом 7 днів.

У разі відсутності достатньої інформації для проведення оцінки чи експертизи проекту члени Експертної групи в телефонному режимі або електронною поштою повинні звернутися до автора проекту з проханням надати необхідну інформацію протягом 5 робочих  днів.

Якщо Експертна група надала негативну оцінку проекту за критерієм «запуск виробництва або носить комерційний характер» та/або «не є загальнодоступним для мешканців міста», автор проекту має право оскаржити його протягом 10-ти днів.

Проекти, які отримали позитивну оцінку, підлягають передачі Координаційній раді і подальшому розміщенню на офіційному сайті Громадського бюджету м.Миколаєва для проведення голосування.

Визначено, що громадськість міста має право організовувати контроль за ходом голосування у пунктах для голосування за проекти Громадського бюджету м.Миколаєва у паперовому вигляді.

При цьому, організатори голосування повинні забезпечити можливість здійснення контролю за ходом голосування з боку громадськості.

Нагадуємо, що 22 лютого 2018 р. було сформовано списки проектів-переможців Громадського бюджету м.Миколаєва, реалізація яких відбудеться у 2018 році.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/20062018_4)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: