Мапа порталу

До уваги батьків! Служба у справах дітей адміністрації Центрального району нагадує про безпеку дітей під час літніх канікул

Служба у справах дітей адміністрації Центрального району звертає увагу батьків на те, що з настанням канікул та літнього відпочинку зростає ризик дитячого травматизму. 

Статистика нещасних випадків та випадків дитячої смертності за 2017 - 2018 роки доводить, що більшість з них відбувається не тільки через дитячі пустощі, а й через неуважність з боку батьків до факторів небезпеки для дітей та недбале ставлення до виконання батьківських обов'язків.

В Центральному районі м. Миколаєва внаслідок нещасного випадку 1 дитина загинула на воді, 1 дитина випала через сітку з вікна багатоповерхівки, 1 дитина загинула під колесами вантажівки, 1 дитина померла через необережне ставлення батьків під час гри.

Пам’ятайте! Неприпустимо залишати дітей без нагляду, особливо у ситуаціях, де їм може загрожувати небезпека (біля водойм та під час купання, біля вогню та електроприладів тощо).

Перевіряйте електроприлади на справність, не залишайте малолітніх дітей на старших братів та сестричок, малознайомих дорослих чи бездоглядними на дитячих майданчиках та вдома, обачливо ставтеся до вибору місць відпочинку дітей та вживайте заходів убезпечення дитячого травматизму, дотримуйтесь правил техніки безпеки під час ігр з дітьми, не допускайте ігри дітей на проїжджій частині.

Згідно зі ст. 150 Сімейного кодексу України на батьків покладається обов’язок піклуватися про здоров'я дитини.

Адміністрація Центрального району

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: