Мапа порталу

Мер Олександр Сєнкевич доручив винести на наступне засідання виконкому питання про затвердження нового тарифу на проїзд в міському пасажирському транспорті

У четвер, 14 червня, у міській раді відбулось засідання виконкому, під час якого до присутніх звернулися представники підприємств-перевізників з проханням переглянути діючий тариф на проїзд у маршрутних таксі.

За словами заступника директора фірми-перевізника “Авто-Віола плюс” Ігоря Терьохіна, витрати на обслуговування автомобілів перевізниками значно зросли. Натомість тарифи на перевезення не переглядали з 2015 року.

Заступник міського голови Сергій Диндаренко зазначив, що при підвищенні вартості пального на 10 %, відповідно до законодавства, треба переглядати тариф. Натомість вартість пального за рік зросла на 30 %.

- Згідно Наказу Міністерства транспорту та зв’язку України міська рада повинна переглядати  тариф на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у разі зміни складової,  яка закладена у його механізм формування. Це не тільки необхідність, передусім це вимога закону, тому ми зобов’язані його переглянути у будь-якому разі, - сказав Сергій Диндаренко.

Міський голова Олександр Сєнкевич підкреслив, що уся процедура щодо доцільності затвердження нового тарифу на проїзд в міському громадському транспорті відбуватиметься виключно у публічній площині.

- Процес перегляду тарифів розпочатий. Ми залучаємо до обговорення громадськість, є рекомендації робочої групи, яка займається перевіркою дотримання законодавства при наданні послуг з перевезення пасажирів в міському автобусному транспорті.  Я обіцяв, що цей процес буде прозорим, економічно-обгрунтованим та максимально не політизованим.

Нагадаємо, що міський голова звернувся до торгово-промислової палати, її експерти додатково проаналізують відповідні документи та  проведуть розрахунки.

Представники фірм-перевізників також озвучили свою позицію депутатам на сесії міської ради, яка почалась після засідання виконкому. У свою чергу депутати висловили свої зауваження до маршрутників.

Підводячи підсумок, Олександр Сєнкевич дав протокольне доручення розглянути проект рішення щодо затвердження нового тарифу на проїзд у маршрутних таксі  на наступному засіданні виконавчого комітету. Міський голова запросив до обговорення даного питання депутатів міської ради та громадськість.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/14062018_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: